logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Trinitron KV-1400U – brak obrazu po użyciu pilota

krzysiof 04 Lis 2025 18:54 183 1
REKLAMA
  • #1 21741506
    krzysiof
    Poziom 11  
    Witam. Potrzebuję pomocy. Wygląda na to, że ubiłem dwa Sony Trinitron KV-1400U — nieznana kombinacja na pilocie. Chciałem użyć pilota od magnetowidu z funkcją TV i szukałem strojenia. Przyciskałem na ciemno i nagle na TV zniknął obraz — czarno. Myślę sobie, zmarl, bo niedawno wymieniałem w nim R801, więc może znowu padł. Podłączyłem drugi telewizor, zrobiłem to samo i obraz też się wyłączył. Najpierw myślałem, że HV zginęło, ale podłączyłem Atari i obraz się pokazał, ale litery rozmyte, jakiś taki wyblakły jak na starym kineskopie. On screen widać tylko w miejscu, gdzie atarynka wyświetla obraz, a nie po prostu na ekranie. Jak atarynka nie włączona to ciemno i on screen napisy niewidoczne. Oba TV ubite tak samo. Spotkał się ktoś z tym może? Jak mogę to naprawić? Pozdrawiam serdecznie.
    Palec naciska przycisk na przednim panelu telewizora Sony Trinitron z widocznym niebieskim ekranem.
    AI: Czy próbowałeś zrobić reset ustawień telewizora albo przywrócić ustawienia fabryczne? Jeśli tak, to czy coś się zmieniło?
    Włączenie i wyłączenie nie działa, nie ma innych sposobów na przywrócenie ustawień fabrycznych
    AI: Czy telewizor reaguje na inne źródła sygnału, np. zwykłą antenę albo inny magnetowid, czy problem z obrazem jest taki sam?
    Mam tylko dostęp do AV IN
  • REKLAMA
  • #2 21765894
    maciej_333
    Poziom 38  
    Ocena: 1574
    Najlepiej byłoby na początek poszukać wsadu do pamięci EEPROM.
REKLAMA