logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Schemat SZR/APZ z regulowanym przełącznikiem zaniku fazy, zwłoka czasowa, 2 styczniki

eepromsm 07 Lis 2025 10:58 240 4
  • #1 21744282
    eepromsm
    Poziom 3  
    Posiada ktoś schemat SZR lub APZ regulowany przełącznikiem zaniku fazy z czasową zwłoką i dwoma stycznikami?
  • #2 21744300
    tyqva
    Poziom 36  
    Ocena: 1146
    eepromsm napisał:
    Posiada ktoś schemat SZR lub APZ regulowany przełącznikiem zaniku fazy z czasową zwłoką i dwoma stycznikami?
    Wybierz sobie:
    Załączniki:
    • b_ppbz211szr_pl.pdf (1.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Instrukcja SZR-1ST,2ST_.pdf (153.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21744361
    eepromsm
    Poziom 3  
    >>21744300

Dziękuję. W obu jest wspólna linia "N", a nie dodałem, że potrzebuję, aby oba zasilania, włącznie z "N", były osobno rozłączane. Posiadam dwie instalacje jednofazowe: jedna PV z magazynem, a druga — agregat. Po wyczerpaniu magazynu chcę, aby automatycznie została wybrana sieć z agregatem. Jeśli magazyn się naładuje i uruchomi się sieć z falownika, SZR powinien zatrzymać agregat i przełączyć na sieć z magazynem.
  • #4 21744464
    tyqva
    Poziom 36  
    Ocena: 1146
    eepromsm napisał:
    >>21744300

Dziękuję. W obu jest wspólna linia "N", a nie dodałem, że potrzebuję, aby oba zasilania, włącznie z "N", były osobno rozłączane. Posiadam dwie instalacje jednofazowe: jedna PV z magazynem, a druga — agregat. Po wyczerpaniu magazynu chcę, aby automatycznie została wybrana sieć z agregatem. Jeśli magazyn się naładuje i uruchomi się sieć z falownika, SZR powinien zatrzymać agregat i przełączyć na sieć z magazynem.
    No to podłącz do rozdzielonych.
  • #5 21817016
    eepromsm
    Poziom 3  
    Wykonałem wg własnego schematu i działa bardzo dobrze.
REKLAMA