logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sharp 43BN5EA – komunikat Your device has failed verification. System halted. Jak naprawić?

trabant68 17 Lis 2025 20:02 666 3
REKLAMA
  • #1 21754513
    trabant68
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Sharp 43BN5EA napis na ekranie: Your device has failed verification. System halted. Co mogę zrobić?
    AI: Czy ten komunikat pojawił się nagle, czy po jakiejś aktualizacji, zmianie ustawień lub instalacji?
    Pojawił się nagle.
    AI: Czy próbowałeś już czegoś, np. resetu do ustawień fabrycznych albo odłączenia telewizora od prądu?
    Próbowałem wszelkich możliwych resetów, ale nie reaguje — tylko ciągle napis.
  • REKLAMA
  • #2 21754696
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 213
    Ten napis pojawia się po aktualizacji, trzeba przywrócić system do poprzedniej wersji albo wgrać soft od nowa. Odłącz tv od zasilania na jakiś czas, poczekaj, wciśnij na obudowie guzik głośności (ściszanie) oraz guzik źródła (input) a następnie trzymając te guziki wepnij wtyczkę i trzymając cały czas te guziki czekaj aż pojawi się ekran trybu recovery. Przywróć urządzenie do stanu fabrycznego.
  • REKLAMA
  • #3 21754865
    trabant68
    Poziom 2  
    Witam. Ten typ telewizora, oprócz głównego włącznika, takiego à la joysticka, pochyleniami lewo, prawo, góra, dół, nie ma żadnych innych przycisków.
  • #4 21763946
    trabant68
    Poziom 2  
    Napisałem do serwisu producenta i otrzymałem link do oprogramowania, które zostało wgrane do telewizora i zadziałało.
REKLAMA