Potrzebuję porady w kwestii podłączenia sterownika Proxima NW 1 do napędu bramy garażowej Gatolift 600. Zrobiłem to na podstawie wcześniejszych postów z elektrody, ale urządzenie nie działa poprawnie. Nie wiem gdzie robię błąd, a po lekturze wcześniej założonych postów nie przychodzi mi rozwiązanie.
Podłączyłem następująco:
Proxima Gatolift
NO - > PB
P - > GND
AC 12/24 (z lewej strony) - > + 24
Po podłączeniu buzer sterownika stale pulsacyjnie sygnalizował.
Uznałem, że zasilanie nie ma uziemienia więc połączyłem zasilanie i P razem do GND:a:
Proxima Gatolift
NO - > PB
P - > GND
AC 12/24 (z prawej strony) -> GND
Po podłączeniu sygnał: trzy krótkie przerwa jeden długi, ale nie działa przycisk sterownika, nie da się programować pilotów, zero reakcji
W końcu odłączyłem P:
Proxima Gatolift
NO - > PB
Teraz po podłączeniu seria sygnałów, przycisk działa, zaprogramowałem piloty, ale zaprogramowane piloty nie wpływają na działanie w Gatolift.
Podłączyłem następująco:
Proxima Gatolift
NO - > PB
P - > GND
Po podłączeniu buzer sterownika stale pulsacyjnie sygnalizował.
Uznałem, że zasilanie nie ma uziemienia więc połączyłem zasilanie i P razem do GND:a:
Proxima Gatolift
NO - > PB
P - > GND
Po podłączeniu sygnał: trzy krótkie przerwa jeden długi, ale nie działa przycisk sterownika, nie da się programować pilotów, zero reakcji
W końcu odłączyłem P:
Proxima Gatolift
NO - > PB
Teraz po podłączeniu seria sygnałów, przycisk działa, zaprogramowałem piloty, ale zaprogramowane piloty nie wpływają na działanie w Gatolift.