logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie?

danielstudio2 10 Gru 2025 20:57 477 4
REKLAMA
  • #1 21777301
    danielstudio2
    Poziom 4  
    Witam, szanowne grono. Ostatnimi czasy zrealizowałem marzenie z lat młodości i zostałem posiadaczem wieży segmentowej Technics. No i wstyd się przyznać, ale chyba nie poradziłem sobie z odpowiednim połączeniem poszczególnych segmentów. Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć, jak prawidłowo to wszystko połączyć? Wrzucam kilka zdjęć, by wszystko ułatwić. Zestaw z przodu oraz z tyłu już połączony, oraz bez kabli. Po uruchomieniu i zrobieniu głośności na maksa, po cichutku gra jedna kolumna. Nowe kable zamówiłem przed chwilą i będą za dwa dni. Proszę, pomóżcie, bo chciałbym to uruchomić na święta. Kiedyś taki sprzęt to był nieosiągalny kosmos, a na starość zamarzyło mi się spełnić niespełnione marzenie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? Wzmacniacz.jpg (106.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? Deck.jpg (88.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? 5.jpg (110.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? 3.jpg (135.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? 2.jpg (132.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? 1.jpg (107.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? Korektor.jpg (107.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics wieża segmentowa – jak poprawnie połączyć segmenty i kable w zestawie? 4.jpg (126.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21777338
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 51
    W wzmacniaczu wyjście EXT OUT podłącz do wejścia LINE IN korektora a jego wyjście LINE OUT do EXT IN wzmacniacza. W przypadku braku korektora te wejścia powinny być zmostkowane zworką.
  • REKLAMA
  • #3 21777440
    danielstudio2
    Poziom 4  
    Dziękuję za podpowiedź. Jak tylko przełożę kable, to dam znać. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 21786241
    danielstudio2
    Poziom 4  
    W końcu znalazłem czas i przełożyłem kable. Wszystko super. Dziękuję bardzo za pomoc i wszystkiego najlepszego wszystkim:-)
  • #5 21786242
    danielstudio2
    Poziom 4  
    Pomógł mi jeden z uczestników forum.
REKLAMA