Witam forum. Jestem w posiadaniu autka Opel Astra H 1.7 CDTI z 2005 roku. Jakieś dwa tygodnie temu auto mi po prostu zgasło i nie można go odpalić. Rozrusznik kręci. Po podpięciu komputera nie ma żadnych błędów. Po sprawdzeniu rozrządu pasek jest cały. Został wymieniony czujnik położenia wału, czujnik położenia rozrządu, czujnik na listwie i przyszła pora na wymianę sterownika silnika. Po wymianie sterownika nagle się pokazała awaria wtryskiwaczy i wałka rozrządu. Nadmienię, że przed awarią nie było żadnych problemów z silnikiem, auto normalnie odpalało, nie kopciło i nawet mało paliło. Mechanik rozkłada ręce, a ja nie mam pojęcia, co się mogło stać. Czy jest na tym forum ktoś, kto może pomóc?
AI: Czy sterownik silnika, który został założony, był nowy czy używany i czy został odpowiednio zaprogramowany (immo, kodowanie wtrysków itp.) pod Twoje auto?
Sterownik został założony nowy i zaprogramowany.
AI: Czy sterownik silnika, który został założony, był nowy czy używany i czy został odpowiednio zaprogramowany (immo, kodowanie wtrysków itp.) pod Twoje auto?
Sterownik został założony nowy i zaprogramowany.