Witam. Posiadam Volvo S70 z 99r na sterowniku ME7 po swapie z Fenix5.2. Problem mam z odpalaniem bez uprzedniego rozbrojenia fabrycznego alarmu, tz jak zamknę auto z pilota i otworzę z pilota to problem nie występuje. Problem pojawia się, gdy auto jest zamknięte z pilota a otwarte z kluczyka (rozładowana bateria w pilocie). Wtedy nie ma możliwości odpalenia auta, dopóki nie zostanie rozbrojony alarm z pilota. Dodam że, przed zmianą na ME7 można było odpalić auto, bez rozbrajania alarmu z pilota. Szperając po schematach zauważyłem, że moduł immo, który został wymieniony wraz z sterownikiem silnika i kluczykiem, ma coś wspólnego z centralką alarmu/centralnego zamka. Centralka ta nie została wymieniona i jest z fabrycznego Fenix5.2 więc domyślam się, że nie zgrywa się kod immo z modułu immo z centralką alarmu/centralnego zamka i blokuje rozruch. I mam pytanie czy da się wgrać kod immo z modułu immo do centralki alarmu? Czy to działa zupełnie inaczej niż myślę? Dołączam zdjęcia schematów, modułu immo oraz centralki alarmu.
2/76 Centralka alramu/centralnego zamka
4/22 Moduł immo
4/22 Moduł immo
2/76 Centralka alramu/centralnego zamka
Schemat immo
Schemat alarmu