logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OSTRZEGAM - Kreator CV LIVECAREER PL " bezpłatny " ?

Trucker Daf 02 Sty 2026 19:11 1989 15
REKLAMA
  • #1 21796750
    Trucker Daf
    Poziom 13  
    Ocena: 59
    Legalna manipulacja LIVECAREER PL za 99 zł/m-c. Najpierw tworzysz super CV "za darmo" pracując nad nim pół godziny a potem musisz zapłacić 10 zł. podając dane z karty i jak szybko nie anulujesz subskrypcji, to co miesiąc płacisz 99 zł. za subskrypcję nieautoryzowaną. Takiego badziewia jest więcej na necie!
  • REKLAMA
  • #2 21796840
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    No tego ja jak dostaję kartę z banku to pierwsze co robię nożykiem wyskrobuję kod CVV i zapominam go, wyłączam jakieś goglepaye itp :-)

I niestraszne mnie jakieś tam podbiegi...
  • #3 21796883
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3781
    Trucker Daf napisał:
    Najpierw tworzysz super CV "za darmo"....
    Warto mieć zawsze z tyłu głowy:
    TANSTAAFL (there ain’t no such thing as a free lunch), cytując Roberta A. Heinleina i M. Friedmana.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21797075
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 5998
    Sporo usług tak działa, jak aktywujesz netflix czy spotify to co miesiąc kasa leci. Musisz się przeklikiwać wiele razy, aby anulować subskrypcje. Co ciekawe jak anulujesz od razu po aktywacji, to i tak płacisz za cały miesiąc.
  • #5 21856112
    aulka23
    Poziom 2  
    Ocena: 16
    Ja opłaciłam 10 zł i tak nie mogę pobrać cv. Jak to od razu anulować ?
  • REKLAMA
  • #6 21856245
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Tak obok.

To już trzeba się specjalnym oprogramowaniem posługiwać, by "super CV" napisać, bo własne pamięć, archiwum i zmysł estetyki nie wystarczają?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #7 21856248
    r103
    Poziom 37  
    Matuzalem to nie zetka - nie rozumi że bez apki w smartfonie nic się nie da nawet włączyć kuchenki...
  • #8 21856255
    Citizen75
    Poziom 30  
    Ocena: 460
    aulka23 napisał:
    Ja opłaciłam 10 zł i tak nie mogę pobrać cv. Jak to od razu anulować ?

Powinno być na tej stronie podane jak anulować płatności. Jeśli tego nie ma to wkrótce mogą ci "legalnie" z ich regulaminem znikać pieniądze z konta. Zablokować płatności można też w banku oraz wdrożyć procedurę chargeback wobec tej płatności 10 zł.

Stronę tą jak i inne można zgłaszać tutaj i ewentualnie do UODO. Wszak mają twoje dane osobowe, wpisane w kreatorze CV. Upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu. Mają twoje dane osobowe i pobrali i może nadal będą od ciebie płatności.
  • REKLAMA
  • #9 21856308
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    r103 napisał:
    Matuzalem to nie zetka...

A to dobrze czy źle? :wink:
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #10 21856318
    Mobali
    Poziom 43  
    r103 napisał:
    ...bez apki w smartfonie nic się nie da nawet włączyć kuchenki...
    Faktem jest, że takie mamy czasy... Ale póki co jeszcze nikt nikomu nie broni włączać urządzeń i pisać dokumentów ręcznie, a odzywać się paszczą. Oczywiście jest jeszcze wersja pośrednia, czyli korzystanie z nowoczesnych narzędzi i własnego intelektu. Jeśli jednak także myślenie zostaje z lenistwa przeniesione do maszyn, to do kogo można mieć pretensje?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 21856383
    clubber84
    Poziom 38  
    Ocena: 1675
    Witam,
    Matuzalem napisał:
    A to dobrze czy źle?

to bardzo dobrze, ponieważ nie masz, jak obecne pokolenie, mózgu podpiętego do smart urządzeń i smart aplikacji, bez których oni gubią się nawet w swoim kilkumetrowym pokoju w mieszkaniu rodziców.

Trucker Daf napisał:
    Najpierw tworzysz super CV "za darmo" pracując nad nim pół godziny a potem musisz zapłacić 10 zł.

Chłopie (albo chłopczyku, bo jeśli ktoś nie umie napisać CV, to chyba jeszcze uczęszcza do podstawówki?), w pół godziny, to w Wordzie zrobisz sobie za darmo takie "super CV", że pracodawcy lub rekruterzy szczęki będą zbierać z podłogi jeszcze, jak wrócą z pracy do domu.

Pozdrawiam
  • #12 21856428
    Mobali
    Poziom 43  
    clubber84 napisał:
    ...zrobisz sobie za darmo takie "super CV", że pracodawcy lub rekruterzy szczęki będą zbierać z podłogi jeszcze, jak wrócą z pracy do domu.
    Fakt. Ale jak już te szczęki sobie pozbierają, to i tak nie zatrudnią, bo... Kandydat jest za bardzo rozgarnięty i samodzielny, więc może być "trudny" albo stanowić konkurencję. Niestety, wiele współczesnych technologii wspiera selekcję negatywną - jak opisana wyżej niezaradna i coraz bardziej uzależniona młodzież. Pozostaje więc tylko zadać sobie pytanie: komu na tym zależy i dlaczego?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #14 21857736
    Mobali
    Poziom 43  
    Bardziej obawiam się spłuczek i klap do sedesu działających wyłącznie z dedykowaną aplikacją. A dlaczego? Bo jak skończy się "wsparcie producenta", to można zostać z nieuniknionym śmierdzącym problemem ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #15 21857890
    r103
    Poziom 37  
    Coś w tym jest.

Jak otwieram Youtube to pierwsze co mi się pokazuje to film "czy używasz papieru toaletowego czy wody" - reklama muszlo-bidetu.

Pewnie będzie na apkę działać :-)
  • #16 21857907
    m2606
    Poziom 34  
    Ocena: 553
    r103 napisał:
    Matuzalem to nie zetka - nie rozumi że bez apki w smartfonie nic się nie da nawet włączyć kuchenki...

Fakt że smartfona trzeba mieć,bo nie da się bez niego dzisiaj ruszyć niektórych rzeczy.Można sie jednak spokojnie bez niego obejść w życiu codziennym.Kiedy potrzebuję to wyjmuję z szuflady,użyję i chowam,a w kieszeni mam klawiszowca.
    Największy problem mam z odkurzaczem,ale z tym też coś zrobię niedługo.
    Niektórzy się z tego śmieją,ale mój dzień jest przez to o połowę dłuższy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy praktyk stosowanych przez serwis LIVECAREER PL, który oferuje tworzenie CV „za darmo”, jednak po krótkim czasie wymaga podania danych karty płatniczej i opłacenia subskrypcji w wysokości 99 zł miesięcznie. Użytkownicy zwracają uwagę na konieczność szybkiego anulowania subskrypcji, aby uniknąć naliczania opłat, które są automatycznie pobierane co miesiąc. Podkreślono, że podobne mechanizmy stosują inne platformy streamingowe, takie jak Netflix czy Spotify, gdzie anulowanie subskrypcji wymaga wielokrotnego potwierdzania, a opłata za pełny miesiąc jest pobierana nawet przy natychmiastowym anulowaniu. Wskazano również na praktyki zabezpieczające dane karty, takie jak usuwanie kodu CVV. Pojawiły się pytania o możliwość pobrania CV po opłaceniu i o procedurę anulowania subskrypcji w serwisie LIVECAREER PL.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA