Witam. Podczas remontu łazienki w starym domu jednorodzinnym wpadłem na pomysł wymiany instalacji na trójżyłową (może kiedyś zdecyduję się na dalszą modernizację). Oprócz tego chcę dołożyć jakieś LED-y. Postanowiłem, że tę przeróbkę zrobię sam. Poprowadziłem nowe przewody 3x1,5 i 3x2,5 w bruzdach do puszki, która znajduje się w korytarzu. I tutaj mam pytanie: co zrobić ze spiętymi uziomami od gniazdka oraz lamp i wentylatora? Czy zostawić je spięte kostką Wago do niczego niepodłączone? Z góry dziękuję za podpowiedź.
AI: Czy w Twojej rozdzielnicy (tablicy bezpiecznikowej) masz dostępny przewód ochronny PE lub uziemienie? Jeśli tak, to czy jest on podłączony do odpowiedniego zacisku uziemiającego?
Brak
AI: Jaki jest obecnie układ sieci w Twoim domu (np. TN-C, TN-S, TT) i czy w miejscu, do którego prowadzisz nowe przewody, jest dostępny przewód PEN lub inny przewód ochronny?
W puszce brak przewodu ochronnego.
AI: Czy w Twojej rozdzielnicy (tablicy bezpiecznikowej) masz dostępny przewód ochronny PE lub uziemienie? Jeśli tak, to czy jest on podłączony do odpowiedniego zacisku uziemiającego?
Brak
AI: Jaki jest obecnie układ sieci w Twoim domu (np. TN-C, TN-S, TT) i czy w miejscu, do którego prowadzisz nowe przewody, jest dostępny przewód PEN lub inny przewód ochronny?
W puszce brak przewodu ochronnego.