logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Omnires Y1244 – jak wyjąć zablokowaną głowicę termostatyczną z kolumny prysznicowej?

Milel119 31 Sty 2026 10:28 336 3
REKLAMA
  • #1 21824958
    Milel119
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z głowicą termostatyczną Omnires. Jest to kolumna Omnires Y1244. Zdjąłem obudowę, odkręciłem nakładkę, która była na głowicy i próbuję wyjąć samą głowicę, ale nic nie idzie. Próbowałem wyciągać za trzpień, delikatnie nałożyć klucz nasadkowy na głowicę i nic, ani drgnie.
    Zdemontowana głowica termostatyczna Omnires z widocznym czarnym plastikowym elementem
    Zdemontowana obudowa kolumny prysznicowej z widoczną głowicą termostatyczną Omnires

AI: Czy głowica była już wcześniej wymieniana lub serwisowana, czy to jej pierwsza próba demontażu od nowości?
    Głowica nigdy nie była wymieniana ani serwisowana
    AI: Czy na głowicy lub w jej okolicach widać ślady zakamienienia, korozji albo inne oznaki uszkodzenia?
    Nie widać. Wszystko blokuje ten czarny plastikowy element
  • REKLAMA
  • #2 21825171
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4599
    W bateriach z głowica termostatyczną ta głowica jest wkręcana do baterii.
  • REKLAMA
  • #3 21825200
    Milel119
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Rozumiem, tylko w jaki sposób ją wykręcić? Próbowałem kluczem nasadkowym i nic nie rusza, boję się używać żabki, żeby nie uszkodzić tego plastiku
  • #4 21825222
    collie2
    Poziom 26  
    Ocena: 176
    Ten plastik to tylko osłonka i dopiero po jej zdjęciu odkręcasz głowicę.
REKLAMA