Inny wątek tej samej drukarki. Odkurzyłem starego Epsona C64. Staram sie na spokojnie udrożnić głowicę. Coś tam zaczynala drukować. Ale mam inne pytanie. Sporadycznie albo uparcie włącza się kontrolka tuszu i świeci cały czas. Drukarka chce wymiany ale wszystkich czterech. Program do druku pokazuje puste pojemniki. Już raz wkładałem komplet zamienników i na początku nie zobaczyła, potem zobaczyła i nawet był czas, że jak testowałem dysze po czyszczeniu to drukowała za każdym razem choć miała takie dziwne zachowania jak wciągniecie papieru do połowy albo jakiś zgrzyt. Po drugim czyszczeniu ale bez wyciągania karetki i głowicy w zasadzie świeci już non stop. Kartridże resetowałem już kilka razy. Reseter działa bo wcześniej jak jeszcze chciała coś drukować to pokazywało 100% po każdym resecie. Czy to wina sterownika? Miałem jakieś sterowniki od C84 ale nawet nie pamiętam czy oryginalne czy z Windowsa. Tamta drukuje bez problemów i na zamiennikach i swego czasu na napełnianych itp. C64 nie chce. Raczej nie tasma bo ciężko byłoby uwalić od razu 4 ścieżki. Może taśma przy głowicy? Ale ją wyciągałem i wkładałem po pierwszym czyszczeniu kiedy ładnie chodziła. Przy drugim czyszczeniu nie było ingerencji w elektronikę. Ktoś miał taki przypadek? Płyta główna, jakiś kondensator?