Witam serdecznie. Mam przeciętą wiązkę immobilisera w dwóch miejscach na całej linii, pomiędzy zieloną małą 4-pinową wtyczką a dużą okrągłą i pomiędzy dużą okrągłą 8-pinową a główną wtyczką do ECU.
Jest to wiązka z Forda Eskorta Mk7 1.4i 1996 r.
Problem polega na tym, że wychodzące 4 czarne małe przewody z zielonej wtyczki są identyczne i nie da się ich połączyć ze sobą; to samo jest po drugiej stronie tej dużej okrągłej wtyczki. Jest tam 8 przewodów, ale 3 pary dwukolorowe:
2 żółto-zielone
2 pomarańczowo-niebieskie
2 szaro-pomarańczowe
Jedne czarno-zielone i jedne biało-zielone.
Problem tu znów jest z tymi parami — jak je odpowiednio dopasować?
Czy jest w stanie mi ktoś doradzić, co tu trzeba zrobić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
AI: Czy masz może dostęp do schematu elektrycznego tej wiązki lub całego samochodu? To bardzo ułatwiłoby identyfikację przewodów i ich prawidłowe połączenie.
Nie
AI: Czy przewody były jakoś oznaczone przed przecięciem, albo czy jesteś w stanie rozpoznać, które końcówki do siebie należą? Może są jakieś ślady, np. długość, ułożenie, resztki izolacji?
Nie
Jest to wiązka z Forda Eskorta Mk7 1.4i 1996 r.
Problem polega na tym, że wychodzące 4 czarne małe przewody z zielonej wtyczki są identyczne i nie da się ich połączyć ze sobą; to samo jest po drugiej stronie tej dużej okrągłej wtyczki. Jest tam 8 przewodów, ale 3 pary dwukolorowe:
2 żółto-zielone
2 pomarańczowo-niebieskie
2 szaro-pomarańczowe
Jedne czarno-zielone i jedne biało-zielone.
Problem tu znów jest z tymi parami — jak je odpowiednio dopasować?
Czy jest w stanie mi ktoś doradzić, co tu trzeba zrobić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
AI: Czy masz może dostęp do schematu elektrycznego tej wiązki lub całego samochodu? To bardzo ułatwiłoby identyfikację przewodów i ich prawidłowe połączenie.
Nie
AI: Czy przewody były jakoś oznaczone przed przecięciem, albo czy jesteś w stanie rozpoznać, które końcówki do siebie należą? Może są jakieś ślady, np. długość, ułożenie, resztki izolacji?
Nie