logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Sebring – powracający wyciek oleju ze skrzyni automatycznej po naprawach

lucy1313 12 Lut 2026 11:23 183 3
REKLAMA
  • #1 21836591
    lucy1313
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z automatyczną skrzynią biegów w Chrysler Sebring. W listopadzie pojawił się wyciek oleju. Skrzynia została uszczelniona w warsztacie. Po dwóch miesiącach problem pojawił się ponownie. Zaprowadziłam samochód do tego samego warsztatu, aby mechanicy poprawili swoją pracę. W warsztacie mechanik poinformował, że skrzynia jest nieszczelna "wszędzie", że mieli poinformować, gdy byłam za pierwszym razem. Kupiłam drugą skrzynię do wymiany. Gdy zadzwoniłam do warsztatu zapytać, jak idzie naprawa, zostałam poinformowana, że druga skrzynia też nie jest w najlepszym stanie i zrobili z dwóch jedną. Odebrałam samochód i po kilku dniach problem wycieku wrócił. I mam pytanie do osób bardziej doświadczonych, czy wycieku w skrzyni rzeczywiście nie da się naprawić i powinnam zezłomować samochód? Czy po prostu trafiłam na dziwny warsztat... Bo łącznie wydałam 8000 zł na naprawę i niestety nie ma pozytywnego efektu, więc nie wiem, czy jechać do warsztatu i wymusić na nich porządną naprawę, czy prawdą jest, co mówią i już nic nie da się z tym problemem zrobić.
    AI: Czy wiadomo, z którego dokładnie miejsca w skrzyni pojawia się wyciek oleju? Mechanicy wskazali konkretny punkt (np. miska olejowa, uszczelniacze półosi, chłodnica oleju), czy ogólnie stwierdzili "nieszczelność wszędzie"?
    "nieszczelność wszędzie"
    AI: Czy podczas napraw warsztat wymieniał konkretne uszczelki lub uszczelniacze, czy tylko "uszczelniał" skrzynię? Jakie dokładnie czynności zostały wykonane przy każdej z napraw?
    Podobno uszczelnili, co się dało.
  • REKLAMA
  • #2 21836623
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 170
    Tutaj chyba potrzebujesz jakiegoś znajomego mechanika. Jeśli nie był to warsztat zajmujący się typowo skrzyniami automatycznymi to śmiem wątpić że z dwóch złożyli jedna
  • REKLAMA
  • #3 21836630
    lucy1313
    Poziom 2  
    >>21836623 >>21836623 Warsztat zajmuje się typowo skrzyniami automatycznymi. Niestety znajomi mechanicy nie znają się na skrzyniach automatycznych.
  • #4 21836683
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1540
    Umyć dokładnie skrzynię biegów i zobaczyć gdzie jest wyciek. Nie ma takiej opcji aby skrzynia miała wszędzie wycieki, to co robili za taką kwotę.
    Ps. jaka jest w autku skrzynia, A604 (41TE) Chryslera czy F4A2 (51) Mitsubishi.
REKLAMA