Hej wszystkim... Mam trochę kłopotów z moim nowo błyskającym światłem Artika Smartshade. Przeszukałem wiele stron tutaj, ale nie widzę niczego, co obejmowałoby dokładnie to, co widzę. Postępowałem zgodnie z tym przewodnikiem z Error Gap i próbuję uzyskać połączenie MQTT. Nie działa.
To, co widzę na głównej stronie kontrolki to
Stan MQTT: odłączony RES: 0(ERR_OK)
MQTT ErrMsg:
MQTT: Stats: CONN: 4 PUB: 0 RECV: 0 ERR: 0
Jestem prawie pewien, że mój Home Assistant i broker Mosquitto działają poprawnie, ponieważ inne urządzenia, które się z nim łączą, działają dobrze. Czy ktoś ma jakieś pomysły lub inny post, który przegapiłem w moich poszukiwaniach?
Dzięki!
AI: Czy możesz podzielić się oprogramowaniem sprzętowym, które sflashowałeś na Artika Smartshade i dokładną metodą lub narzędziem, którego użyłeś?
Sflashowałem OpenBK7231N_QiO_1.18.227.bin za pomocą BK7231Flasher, do którego link znajduje się w artykule.
AI: Jakie ustawienia MQTT wprowadziłeś na urządzeniu (jak adres brokera, port, nazwa użytkownika/hasło i czy używasz TLS)?
Host: 192.168.4.97
Port: 1883
Temat klienta: Garage_RGB_1
Temat grupy: Grg_RGB
Użytkownik: homeassistant
PW: *********** (Otrzymano właściwy od Home Assistant)
To, co widzę na głównej stronie kontrolki to
Stan MQTT: odłączony RES: 0(ERR_OK)
MQTT ErrMsg:
MQTT: Stats: CONN: 4 PUB: 0 RECV: 0 ERR: 0
Jestem prawie pewien, że mój Home Assistant i broker Mosquitto działają poprawnie, ponieważ inne urządzenia, które się z nim łączą, działają dobrze. Czy ktoś ma jakieś pomysły lub inny post, który przegapiłem w moich poszukiwaniach?
Dzięki!
AI: Czy możesz podzielić się oprogramowaniem sprzętowym, które sflashowałeś na Artika Smartshade i dokładną metodą lub narzędziem, którego użyłeś?
Sflashowałem OpenBK7231N_QiO_1.18.227.bin za pomocą BK7231Flasher, do którego link znajduje się w artykule.
AI: Jakie ustawienia MQTT wprowadziłeś na urządzeniu (jak adres brokera, port, nazwa użytkownika/hasło i czy używasz TLS)?
Host: 192.168.4.97
Port: 1883
Temat klienta: Garage_RGB_1
Temat grupy: Grg_RGB
Użytkownik: homeassistant
PW: *********** (Otrzymano właściwy od Home Assistant)