logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E-foil na VESC 6, Flipsky 3 – odcięcie przy 85% gazu, brak BT przez UART U-split

jacoooo11 16 Lut 2026 20:32 126 0
REKLAMA
  • #1 21840662
    jacoooo11
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    zbudowałem e-foila na platformie VESC 6 z pilotem Flipsky 2. Dzięki dodatkowemu BT podłączonemu do UART przez U-split mogłem konfigurować system bezprzewodowo. Niestety pilota utopiłem, kupiłem i podłączyłem nowego Flipsky 3. Niestety BT przestał działać, gdy pilot jest podłączony. Nie byłby to problem, gdyby nie fakt, że przy ustawieniu przepustnicy pilota na ok. 85% (odczyt na pilocie ok. 60 A, 65 °C) dochodzi do odcięcia i lądowania ridera w wodzie. USB do konfiguracji VESC działa, lecz dostęp jest kłopotliwy z powodu konieczności rozhermetyzowania obudowy.
    Proszę o pomysły w kwestii komunikacji i/lub wyeliminowania odcinania przy 85%.
    silnik 4,5 kW; Bateria 12S14P, Prąd max ciągły z akumulatora 125 A,

AI: Czy podczas odcięcia pojawia się jakiś konkretny błąd lub komunikat w logach VESC (np. FAULT CODE)? Jeśli tak, to jaki?
    Na wyświetlaczu pilota nic nie widać, ponownie można uruchomić e-foila
    AI: Jakie masz ustawione limity prądowe i temperaturowe w konfiguracji VESC (Battery Current Max, Motor Current Max, Temperature Cutoff Start/End)?
    Battery Current Max 125 A,
    Motor Current Max 150 A,
    Temperature Cutoff Start/End 85 °C
  • REKLAMA
REKLAMA