KOCUREK1970 napisał: @musculus
Jest duża różnica między tym, że w ramach tej samej umowy chcesz wymienić urządzenie, a tym, że z wymianą urządzenia chcesz zrobić upgrade umowy na wyższy pakiet.
Dopytaj na infolinii podczas załatwiania dokładnie, w co się ładujesz, żebyś później nie był zdziwiony.
Wczoraj był monter i pociągnął kabel do innego pokoju, tak że na razie mam telewizję (na razie na Mediaboksie) w docelowym miejscu. Zamówiłem CI+ z dostawą paczkomatem - jutro ma być u mnie. Wiąże się z tym podwyżka abonamentu o około 2zł (będę płacił 75zł za kablówkę, internet i telefon stacjonarny) oraz jest to zobowiązanie na 2 lata. Będę miał podwyzszony pakiet do Max (Teraz mam Select Extra HD). Gość na infolinii mówił, że na tych warunkach jestem dalej traktowany jako klient dawnego UPC (nie Play).
KOCUREK1970 napisał: Kiedy istniało jeszcze UPC, na module CI wiele rzeczy było zablokowane, w tym nagrywanie (a co za tym idzie TimeShift).
Znowu, dopytaj o szczegóły, bo znaczenie ma to, co oni powiedzą i to, co będzie w papierach.
Odnośnie nagrywania - gość twierdzi, że tego nie będzie (nie był pewien, ale konsultował z kimś innym i mi oddzwonił). Mówi, że Timeshift będzie, ale podejrzewam, że tu się myli (tego nie konsultował tylko mówił z głowy i takim niepewnym tonem).
Jeśli nie będzie timeshiftu - trudno. Na mediaboxie też nie ma. A CI jest chyba lepszym wyborem. Jeszcze teoretycznie jest możliwość Horizona, ale z tego, co słyszałem, są problematyczne.