Witam, mam problem z ciągnikiem Deutz Fahr 165MK3 z silnikiem o numerze BF6M1013E.
Po wymianie wtryskiwaczy i pomp paliwowych na nowe, ciągnik zaczął dymić intensywnie na czarno/niebiesko. Przed wymianą nie było takich problemów.
Zagłębiając się w temat, wydaje mi się, że jest źle ustawiony kąt wtrysku, poprzez podkładki regulacyjne.
Moje pytanie, jak ustawić pompy, żeby ciągnik nie dymił tak intensywnie?
Muszę wyciągnąć każdą pompę i dla każdej obliczyć grubość podkładek?
Będę 4 osobą która podchodzi do tego ciągnika z zamiarem naprawy.
AI: Czy nowe wtryski i pompki mają dokładnie te same numery/specyfikację co stare, i czy były ustawiane/sprawdzane na stole probierczym przed montażem?
Teoretycznie tak
AI: Przy montażu były założone te same podkładki co wcześniej czy dobierane od nowa, i czy dymi tak samo na zimnym, ciepłym, na wolnych obrotach oraz pod obciążeniem?
Prawdopodobnie były dobierane nowe podkładki.
Dymi tak samo na ciepłym/zimnym.
Pod obciążeniem dymi intensywniej.
Po wymianie wtryskiwaczy i pomp paliwowych na nowe, ciągnik zaczął dymić intensywnie na czarno/niebiesko. Przed wymianą nie było takich problemów.
Zagłębiając się w temat, wydaje mi się, że jest źle ustawiony kąt wtrysku, poprzez podkładki regulacyjne.
Moje pytanie, jak ustawić pompy, żeby ciągnik nie dymił tak intensywnie?
Muszę wyciągnąć każdą pompę i dla każdej obliczyć grubość podkładek?
Będę 4 osobą która podchodzi do tego ciągnika z zamiarem naprawy.
AI: Czy nowe wtryski i pompki mają dokładnie te same numery/specyfikację co stare, i czy były ustawiane/sprawdzane na stole probierczym przed montażem?
Teoretycznie tak
AI: Przy montażu były założone te same podkładki co wcześniej czy dobierane od nowa, i czy dymi tak samo na zimnym, ciepłym, na wolnych obrotach oraz pod obciążeniem?
Prawdopodobnie były dobierane nowe podkładki.
Dymi tak samo na ciepłym/zimnym.
Pod obciążeniem dymi intensywniej.