logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups Evidence EA89 – z tyłu cieknie ciepła woda przy każdym uruchomieniu

sledziu23 28 Mar 2026 16:43 141 1
REKLAMA
  • #1 21872574
    sledziu23
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    mam problem z leciwym już ekspresem Krups Evidence EA89* problem polega na tym, że cieknie-nie potrafię jednak zlokalizować miejsca wycieku. Oddałem go do serwisu tam nie widzą problemu, z ich perspektywy wszystko jest ok i nic nie cieknie. W domu ponownie pojawia się problem. Po ustawieniu ekspresu na ręczniku, po zrobieniu kawy ręcznik jest mokry pod tylną częścią ekspresu. Problem "znika" w momencie, kiedy ustawiłem ekspres na lekkim podwyższeniu. Dodam, że każde ustawienie czy na podpórkach, czy ręczniku jest na równej powierzchni... Czy macie jakiś pomysł, gdzie może być usterka?
    AI: Czy ten wyciek pojawia się przy każdym parzeniu, czy np. tylko podczas płukania po włączeniu/wyłączeniu, robieniu konkretnej kawy albo spienianiu mleka?
    przy każdym uruchomieniu
    AI: To jest czysta woda, brudna woda z płukania czy kawa - i czy widzisz, czy leci faktycznie spod tylnej obudowy, czy np. przelewa się tacka ociekowa/pojemnik na skropliny?
    czysta woda i ciepła
  • REKLAMA
  • #2 21872999
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 494
    Niestety trzeba zdemontować obudowę i zlokalizować przeciek.
REKLAMA