Mam problem z polisą OC. Zakupiłem samochód 20 stycznia 2026 roku. Polisa OC była ważna do 21 stycznia 2026. W związku z powyższym w dniu 20 stycznia 2026 roku online w firmie Generali wykupiłem polisę OC i dodatkowo AC. W formularz wpisywałem datę początku polisy od 21 stycznia 2026 roku. Po wygenerowaniu polisy w dniu 20 stycznia 2026 roku online zapłaciłem za polisę. W kwietniu otrzymałem powiadomienie z Funduszu Gwarancyjnego, że od 21 stycznia do 22 lutego 2026 roku nie posiadałem ubezpieczenia OC. Faktycznie w polisie data początku ubezpieczenia to 22 lutego 2026 roku. Byłem pewny, że ubezpieczam pojazd od 21 stycznia. Nie wiem, czy to system wygenerował sam datę 22 lutego. Czy ktoś miał podobny problem lub jak go rozwiązać. Proszę o informację. Pozdrawiam
AI: Czy masz jakiś dowód, że przy zawieraniu polisy wybrałeś datę startu 21.01.2026 (np. mail z potwierdzeniem, PDF oferty/wniosku, screen z formularza, potwierdzenie z konta klienta)?
mam dowód opłaty z dnia 20 stycznia 2026 roku
AI: Czy zgłaszałeś już reklamację do Generali albo odwołanie do UFG, a jeśli tak, to jaką dostałeś odpowiedź?
jeszcze nie
AI: Czy masz jakiś dowód, że przy zawieraniu polisy wybrałeś datę startu 21.01.2026 (np. mail z potwierdzeniem, PDF oferty/wniosku, screen z formularza, potwierdzenie z konta klienta)?
mam dowód opłaty z dnia 20 stycznia 2026 roku
AI: Czy zgłaszałeś już reklamację do Generali albo odwołanie do UFG, a jeśli tak, to jaką dostałeś odpowiedź?
jeszcze nie