logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyświetlić equalizer z Winampa na LCD dm157a za pomocą jaLCDs?

Lucaspog 26 Gru 2005 14:27 2720 7
REKLAMA
  • #1 2116539
    Lucaspog
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jakim programem wyswietlic equalizer (jakies paski obojetnie) na wyswietlaczu LCD dm157a. Obsluguje go programem jaLCDs i tam jest mozliwosc wyswitlania takiego czegos ale to nie dziala. Moze macie jakies pomysly.
  • REKLAMA
  • #2 2121586
    pit389
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    coś więcej na temat tego wyświetlacza? jalcds wyświetla equalizer tylko na 3 i 4 wierszu wyswietlacza czterowierszowego.

tak btw, wie ktoś jak połączyć dwa wyświetlacze lcd 24x2 tak, żeby jalcds traktował je jak jeden 24x4? wyświetlacze są sterowane układami HD66100F
  • REKLAMA
  • #3 2129164
    Lucaspog
    Poziom 11  
    a moze da sie to zrobic innym programem ?
  • REKLAMA
  • #4 2148900
    Lucaspog
    Poziom 11  
    post pod postem hehe
    Moze ktos wie jak te "paski" wyswietlic ???
  • REKLAMA
  • #5 2324680
    seba_x
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    >Lucaspog , mam taki sam wyświetlacz ale nie mogę go uruchomić , kontrast działa , kable dobrze polutowane , możesz mi coś doradzić ?
  • #7 2611896
    bajmar
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    co to za wyswietlacz na tym zdieciu? mozesz podac nazwe i rozmiar??
  • #8 2626917
    Marekzenio
    Poziom 20  
    Ocena: 22
    seba_x napisał:
    >Lucaspog , mam taki sam wyświetlacz ale nie mogę go uruchomić , kontrast działa , kable dobrze polutowane , możesz mi coś doradzić ?

Witam.
    Nic nie wyswietla ? Czy są krzaki ?
    Polecam programik jalcds, w pełni można wykorzystać 3 linie.
    http://www.man.poznan.pl/~jamrozy/ i zainstalować opisany sterownik.
    Zainstalowałeś program port95nt ?
    Jeśli ci nic nie wyświetla prawdopodobnie masz zły schemat.
    Jak wyświetlić equalizer z Winampa na LCD dm157a za pomocą jaLCDs?
    Powinno być tak :
    pin LCD pin LPT
    11 -> 14
    10 -> 1
    Pozdrawiam.
    Mam taki sam wyświetlacz i działa bardzo dobrze .[/img]

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyświetlania equalizera lub analizatora widma z Winampa na wyświetlaczu LCD dm157a za pomocą programu jaLCDs. Program jaLCDs umożliwia wyświetlanie analizatora widma na 3 i 4 wierszu wyświetlacza czterowierszowego, jednak użytkownik ma problem z poprawnym wyświetleniem pasków equalizera. Poruszono kwestie techniczne dotyczące podłączenia wyświetlacza LCD sterowanego układem HD66100F do portu LPT, z uwzględnieniem prawidłowego schematu połączeń (np. pin 11 LCD do pinu 14 LPT, pin 10 LCD do pinu 1 LPT). Zwrócono uwagę na konieczność instalacji sterownika port95nt oraz poprawnej konfiguracji programu jaLCDs, który pozwala w pełni wykorzystać trzy linie wyświetlacza. Pojawiła się także sugestia rozważenia użycia innego programu do wyświetlania equalizera. W dyskusji pojawiło się zdjęcie przykładowego wyświetlacza oraz pytania o jego dokładną nazwę i rozmiar.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA