logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Parkside PPWSFA 20-Li C4 - gdzie kupić włącznik SH-YB055-KEY E503141

Rara11 04 Maj 2026 21:33 138 2
  • #1 21896484
    Rara11
    Poziom 2  
    Cześć, mam problem z elektronarzędziami Parksaida. Popsuł mi się włącznik od szlifierki PPWSFA 20-Li C4. Da się włączyć, można wybrać kierunek obrotów i szybkość obrotową. Ale przy próbie uruchomienia albo nic się nie dzieje, albo urządzenie się wyłącza. Sam włącznik ma symbol SH-YB055-KEY E503141. Producent, firma Grizzly (tools) praktycznie nie przewidziała sprzedaży części zamiennych, a sama szlifierka jest prawie nowa i mi odpowiada. Żal wyrzucać. Więc szukam jakiegoś dostawcy, u którego mógłbym kupić taki włącznik. Na Temu nie znalazłem. Może Wy coś podpowiecie, gdzie szukać tego ustrojstwa.
    Panel sterowania z ikonami i przyciskami, z podłączoną czarną taśmą przewodów na białym tle

Masz może numer IAN tej szlifierki z tabliczki znamionowej albo instrukcji? W Parkside to często ułatwia namierzenie właściwej części.
    IAN: 472004
    W jakim kraju chcesz to kupić (Polska / UE / coś spoza UE)? Łatwiej będzie podać konkretne źródła.
    Kraj zakupu dowolny, preferuję Polskę.
  • #2 21896620
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1458
    Pokaż co jest w środku tego urządzenia po rozklejeniu panelu.
    Moim zdaniem wymiana tego elementu nic nie zmieni. To wygląda na panel kontrolny regulatora. Sam regulator jest w innym miejscu i to w nim szukałbym problemu.
  • #3 21897951
    Rara11
    Poziom 2  
    Zgodnie ze starą zasadą: sprawdź wszystko, co tylko możesz, a na pewno znajdziesz powód.
    Piny we wtyczce musiały trochę zaśniedzieć, a wibracje poluzowały kontakt. Banał. Ale jak ktoś się nie zna na elektronice, to dużo.
    A druga sprawa to polityka firm PARKSIDE i GRYZZLI, która jest producentem dla nich tego sprzętu. Szlifierka fajna z bajerem. Niby dobra, ale jak coś już się psuje, to można od razu wrzucić do kosza. Serwis praktycznie ogranicza się tylko do wymiany urządzenia na nowe w przypadku trwania gwarancji. Rozumiem, że nie chce się im paprać w naprawy, ale żeby części zamiennych w ogóle nie planowali, a tym bardziej sprzedawali... Produkcja zamknięta, tylko dla zamawiającego. Zrób to sam.
REKLAMA