logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alan 555 - syczenie i cichy dźwięk, możliwy zimny lut lub luźne połączenie?

Arek150 26 Gru 2005 18:48 1164 3
REKLAMA
  • #1 2117202
    Arek150
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam,
    Właśnie pzred swietami dostałem paczkę z zakupionym na e-bay radiem alan 555. Wszystko pracuje ok, ale nie dokońca bo. Jka włącze radio i na głośności na minimum radio syczy (coś w głośniku) i nawet jak dam głośność na max. to radio słucha cicho ???, a wcześniej tak nie było ?.... ale odkryłem przypadkiem że jak dośc mocno pukłem w obudowę z góry to syczenie ustało i odsłuch jest bardzo dobry i bardzo głośny czyli jest ok i jak głośnośc dam na maxa nie da sie wytrzymać jest tak głośno. Wiec co to może być ?? coś nie łączy czy zimny lut ???A i jak włączam radio to strasznie szumi, syczy i bardzo głośno !!! i po paru sekundach się wycisza. Znajomy mówił mi ze to jest jakas typowa usterka ale nie pamięta co ? Coś jakaś wtyczka ma niełączyć czy coś ?? związane z rx i głośnością ?? czekam na jakieś sugestie ? Bo gołym okiem nic nie widać a ile można po radiu pukać :(
    73 :)
  • REKLAMA
  • #2 2117321
    Redss307
    Poziom 20  
    Ocena: 32
    A powiedz mi czy czy podczas tej złej pracy odbiornika nadawanie jest w porządku?
  • REKLAMA
  • #3 2117749
    Arek150
    Poziom 14  
    właśnie nadawanie jest OK !!!
  • #4 2119261
    Arek150
    Poziom 14  
    Chyba jest ok, wszystkie łącza które przychodza do płytki odłączyłem pzreczyściłem i podłączyłem jak było i .... jak narazie jest oK !! wszystko wróciło do normy :) A wiec usterka prosta do usunięcia, pzredmuchać tu i tam, pzreczyścić i jest ok. temat ZAMYKAM !!
    73 !
REKLAMA