logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xbox Series X nie łączy z siecią WIFI ani przewodowo - myśli że Ethernet jest wpięty

MrxPL 13 Maj 2026 14:29 105 1
REKLAMA
  • #1 21902257
    MrxPL
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Wymieniałem koledze gniazdo HDMI w Xbox Series X bo było wyrwane, (chyba dzieci...) i po wymianie nie można połączyć się z internetem. Po wejsciu w wykrywanie sieci WiFi konsola pokazuje że nie można wyświetlić sieci ponieważ przewód ethernet jest podłączony, a nie jest...

Poczytałem trochę że układ od internetu Realtek RTL8111H pasuje też od Xboxa One S. Miałem od takiego płytę wylutowałem ten układ - faktycznie też 8111H wlutowałem (raczej poprawnie) do series X ale nadal ten sam błąd, a właściwie komunikat. Oczywiście próbowałem podłączać fizycznie kabel Ethernet ale bez zmian. Jak wchodzę w sprawdź połączenie sieciowe to konsola po kilku sekundach pokazuje że mam połączenie z internetem. Ale jak wybieram sprawdźszybkość poł. internetowego to jest napisane że musisz byc online żeby to sprawdzić...

I co teraz? Nie wiem czy uszkodzenie gniazda HDMI u niego mogło to spowodować, czy ja wlutowując je (chociaż to nie moja pierwsza wymiana poza tym 8111H jest na innej płycie niż HDMI)
  • REKLAMA
  • #2 21902285
    StaticTee
    Poziom 2  
    To wygląda na typową pętlę spowodowaną błędną aktualizacją Windows, ponieważ ta pseudo konsola jest tylko okrojonym programistyczne klockiem. Musisz wykonać Hard Reset oraz zapisać kopię zapasową systemu na zewnętrznej pamięci, a jeśli masz legalny system, to z chmury Microsoft możesz to wykonać. Z tym gniazdem to niepotrzebnie je wymieniałeś, bo wystarczy kupić gamingowy zestaw rozszerzający, gdzie masz świt heportów oraz peryferii działających w technologii OTG i Plug'n'Play, które nie wymagają żadnych sterowników ani programów.
REKLAMA