Golf 5, BGU, 102KM, MPI, 2007r. Rozrząd ma przejechane 60 tys., można by chyba jeszcze dociągnąć trochę ale wiekowo ma 6-7 lat zatem myślę o wymianie. Udaje mi się do tej pory wszystko ogarniać w tym aucie samodzielnie ale ostatni rozrząd wymieniałem w Dacii i Fiacie (łańcuchy) itd. w ubiegłym wieku
.
Czytam/oglądam, aby uważać na dokręcanie śrub pompy wody (rzekomo łatwo zerwać gwint) zatem potrzebny mniejszy klucz dynamometryczny, może też blokada rozrządu, biały pisak
i zapewne jeszcze inne "pomoce naukowe" się przydadzą.
Co dodatkowo będzie potrzebne, aby dobrać się do tego rozrządu, i oczywiście zestaw jakiej firmy polecacie (teraz mam chyba Conti), z góry dzięki fest za pomoc i wszelkie sugestie.
Czytam/oglądam, aby uważać na dokręcanie śrub pompy wody (rzekomo łatwo zerwać gwint) zatem potrzebny mniejszy klucz dynamometryczny, może też blokada rozrządu, biały pisak
Co dodatkowo będzie potrzebne, aby dobrać się do tego rozrządu, i oczywiście zestaw jakiej firmy polecacie (teraz mam chyba Conti), z góry dzięki fest za pomoc i wszelkie sugestie.