logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektronika a zdrowie człowieka – czy magnesy/PEMF działają i co są warte?

Dobromir pomysłowy 29 Maj 2026 09:10 132 3
REKLAMA
  • #1 21911938
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    Elektronika a zdrowie człowieka. Jedni wierzą drudzy się śmieją ja bym prosił o opinie ludzi którzy doświadczyli poprawy swego zdrowia bądź braku poprawy.. Z zaznaczeniem problemów i co istotne wieku pacjenta. Jedni uważają że sam magnes pomaga nie mówiąc o Elektro a inni bez tego żyją zdrowi, bardzo ciekawią mnie też opinie elektroników, jak dana rzecz jest skonstruowana oraz serwisantów czy to jest tani szmelc chiński czy coś trwałego. https://youtube.com/@thepemfpodcast?si=JXO-12F1UPmUUdKC
  • REKLAMA
  • #2 21911949
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2049
    Witam,
    W tego typu przypadkach zaczynam od tego, czy są i ile ich jest oraz skąd pochodzą naukowe potwierdzenia/badania tego typu interakcji. Jeśli są tylko popularnonaukowe czy jakieś "filmikowe", to nawet nie zawracam sobie tym głowy.
    Wpływ pól magnetycznych na regenerację tkanek już gdzieś widziałem, ale tej konkretnej metody nie znam.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21911952
    jozgo
    Poziom 42  
    Ocena: 1335
    Silne działanie psychologiczne.
    Wiara czyni cuda.
  • #4 21915236
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    Wpływ psychologii jest niezaprzeczalny ale chciałbym koncentrować się na nauce a więc fizyka chemia biologia. Wierzymy że prąd w przewodzie płynie a przecież go nie widzimy. Podobnie nie wiemy o wielu rzeczach co się dzieje w naszym organizmie a tym bardziej pod wpływem różnych czynników zewnętrznych. Ostatnio miałem kilka przypadków wyleczenia może zalecenia. Ale muszę to dokładnie sprawdzić. Myślę jakiś prostych urazach ale też im na przykład skrzywieniach kręgosłupa, co do których mam swoją teorię.
REKLAMA