logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PST elekto-magneto terapia

Spiritt 17 Lip 2012 20:12 2471 5
REKLAMA
  • #1 11116573
    Spiritt
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z kolanem. Z wszystkiego co znalazłem na necie, najbardziej pomocna w moim przypadku będzie metoda w temacie PST elekto-magneto terapia. W sumie to samo przepisał mi lekarz... jednak przy naszym NFZ mam termin na zabiegi za pół roku dopiero, a na w własną rękę wydać kilka stówek to dużo. Pomimo tego, że znajdą się osoby sceptyczne do tego co napisze to i tak zapytam:

Czy może ktoś z szanownych forumowiczów budował jakieś podobne urządzenie o podobnym działaniu do tej terapii jak te Osobiste PST
    Gdyby nie kosztowały kilka tysięcy to bym sobie sprawił...
    Jakaś pomoc?!
  • REKLAMA
  • #2 11117255
    cyclone4
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Spiritt napisał:
    Witam
    Mam problem z kolanem. Z wszystkiego co znalazłem na necie, najbardziej pomocna w moim przypadku będzie metoda w temacie PST elekto-magneto terapia. W sumie to samo przepisał mi lekarz... jednak przy naszym NFZ mam termin na zabiegi za pół roku dopiero, a na w własną rękę wydać kilka stówek to dużo. Pomimo tego, że znajdą się osoby sceptyczne do tego co napisze to i tak zapytam:

Czy może ktoś z szanownych forumowiczów budował jakieś podobne urządzenie o podobnym działaniu do tej terapii jak te Osobiste PST
    Jakaś pomoc?!

Przejrzałem strony o tej terapii i mam wrażenie, że to jest ściema. Coś jak magiczna lampa Zepter, która jest zwykłym halogenem. Nie wiem, czy ktoś robił badania kliniczne ale podchodziłbym bardzo ostrożnie to tego typu zabiegów.
  • REKLAMA
  • #3 11118304
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 955
    Spiritt napisał:

Jakaś pomoc?!
    Nie kombinuj samodzielnie, potem (jakby co..) to na wymianę kolana na metalowe poczekasz nawet trzy lata lub od ręki ale za 7-12tys. A podobne tematy znam, żona lekarz.....
  • REKLAMA
  • #4 11121335
    jag61
    Specjalista d/s ochrony radiologicznej
    Ocena: 85
    kol. Spiritt.
    przy leczeniu wolnozmiennymi polami e-m (elektromagnetycznymi), w zależności od schorzenia/części ciała, reguluje się nie tylko ich natężenie, ale również częstotliwość (zarówno prądu jak i impulsów) - o czasie trwania zabiegu nie wspominając...
  • REKLAMA
  • #5 11122806
    Dawid90u
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Miałem robione zabiegi magnetoterapii na kolano. Wg mnie to ściema. Na samym kierunku fizjoterapii na uczelniach medycznych można to usłyszeć. Mimo to, jest stosowana.
  • #6 11124761
    tomek10861
    Poziom 27  
    Ocena: 199
    cirrostrato napisał:
    Nie kombinuj samodzielnie, potem (jakby co..) to na wymianę kolana na metalowe poczekasz nawet trzy lata lub od ręki ale za 7-12tys. A podobne tematy znam, żona lekarz.....
    E tam, zapewne kolega napisze posta jak zrobić takie kolano, oraz jak go najmniej boleśnie wymienić :lol:
REKLAMA