Proszę o pomoc. Immobilizer w Toyocie Yaris z 2004 r. odciął paliwo po wymianie akumulatora. Pilot przestał działać, mrugają światła awaryjne, silnik kręci, ale nie dostaje paliwa. Znalazłem ukryte elementy immobilizera z logo VS, składające się z centralki, mniejszego elementu z otworem i plastikowego grzybka z metalową, okrągłą pastylką, którą, jak zbliżam do tego elementu z otworem, to rozbłyska dioda, ale poza tym nic się nie dzieje. Jaka powinna być procedura odblokowania takiego urządzenia, abym mógł odpalić auto?

Czy na centralce/pilocie/pastylce immobilizera jest jakiś dokładny model albo numer (np. naklejka, symbol VS-...)?
VS
Czy masz drugi pilot albo drugą pastylkę do tego immobilizera i czy przed wymianą akumulatora wszystko działało normalnie bez żadnych objawów?
Tak, mam drugi pilot, wcześniej było ok.
Czy na centralce/pilocie/pastylce immobilizera jest jakiś dokładny model albo numer (np. naklejka, symbol VS-...)?
VS
Czy masz drugi pilot albo drugą pastylkę do tego immobilizera i czy przed wymianą akumulatora wszystko działało normalnie bez żadnych objawów?
Tak, mam drugi pilot, wcześniej było ok.