Witam, jestem posiadaczem BMW X3 E83 z 2006 r. Ostatnio uszczelniłem wszystkie drzwi w aucie z powodu mokrej wykładziny po deszczu. Ale po kilku dniach, jak zaczęło padać, zauważyłem krople na tylnej kanapie z lewej strony. Woda cieknąca z dachu na drzwi i między karoserię a uszczelkę wdziera się do środka i po wewnętrznej uszczelce u góry drzwi przesuwa się i spada na kanapę i brzeg kanapy z tyłu. Co zauważyłem, to brudne uszczelki górne wewnątrz drzwi z jednej i drugiej str. z tyłu. Pytanie, czy można drzwi jakoś ustawić, by dociskamy mocniej, ewentualnie jakie porady, wskazówki. Z góry serdecznie dziękuję. Pozdro. Robert. Dodam, że szyberdachu nie posiadam.
Co dokładnie było uszczelniane w tych drzwiach i czym - same uszczelki, folia/membrana pod boczkiem, odpływy, czy jeszcze coś?
W środku, tam gdzie oryginalne pianki, by woda spływała na zewnątrz odpływami, a nie do środka.
Czy tylne lewe drzwi albo szyba odstają/źle się zamykają i czy woda leci też na postoju przy samym deszczu lub polewaniu wodą, czy tylko podczas jazdy?
Drzwi dobrze się zamykają, nic nie odstaje, zauważyłem to na postoju. Podczas jazdy nie sprawdzałem. Auto na razie stoi.
Co dokładnie było uszczelniane w tych drzwiach i czym - same uszczelki, folia/membrana pod boczkiem, odpływy, czy jeszcze coś?
W środku, tam gdzie oryginalne pianki, by woda spływała na zewnątrz odpływami, a nie do środka.
Czy tylne lewe drzwi albo szyba odstają/źle się zamykają i czy woda leci też na postoju przy samym deszczu lub polewaniu wodą, czy tylko podczas jazdy?
Drzwi dobrze się zamykają, nic nie odstaje, zauważyłem to na postoju. Podczas jazdy nie sprawdzałem. Auto na razie stoi.