logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Kalos 1.4 2004 - nie odpala po wymianie filtra paliwa, czy ruszy na LPG?

leszekolszewski312 12 Cze 2026 18:59 123 2
REKLAMA
  • #1 21920073
    leszekolszewski312
    Poziom 1  
    Mam problem z odpaleniem Daevo kalosa 1,4 benzyna 2004 rok , po wymianie filtra paliwa nie mogę odpalić , zaskoczył na chwilę na plaka , ale na benzynie nie odpala . Jest w nim również gaz i to automat więc fajnie nim śmigać po mieście . Czy można odpalać go na gazie ? chyba nie bo na gaz przełączał po nagrzaniu się , może ktoś kumaty mnie oświeci co zrobić , holować go nie bardzo bo to automat . Będe bardzo wdzięczny za jakieś sugestie i pomoc .
    Filtr paliwa na pewno założony jest w dobrą stronę (zgodnie ze strzałką), i czy po przekręceniu zapłonu słychać przez 2–3 sekundy pompę paliwa z tyłu auta?
    Filtr paliwa poprawnie założony bo jest powrót paliwa do zbiornika .
    Jaką masz dokładnie instalację LPG/sterownik albo chociaż jaki przełącznik w kabinie — i czy wiesz, czy ta instalacja ma awaryjne odpalanie na gazie?
    AC STAG 300
  • REKLAMA
  • #2 21920108
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 883
    Instrukcja do stag 300 się kłania. Chyba przytrzymanie przycisku prrzy przekręceniu kluczyka tak żeby pyknął i świecił na stałe powinno odpalać go na gazie.
  • #3 21920113
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 319
    Spróbuj podpompować paliwo kilkukrotnie przekręcając kluczyk , pompa powinna się załączać i napełnić filtr.
REKLAMA