Witam. Integra 32. Pod wyjście OUT 3 podłączyłem sterowanie bramą wjazdową 24. Przełącznik MONO 1 s. Wszystko działa, ale po zaniku AC i jego powrocie brama sama się otwiera i robi to na każdym wyjściu 3-8. Pod wyjścia 15 i 16 z ekspandera z akumulatorem mam podłączone bramy garażowe i one działają poprawnie, brak zasilania nie uruchamia tych wyjść.
Co sprawdziłem:
1. Akumulator trzyma napięcie po zaniku zasilania 13,6 V.
2. Faza na zasilaczu jest tam, gdzie ma być.
3. Gdy wyłączam zasilanie bezpiecznikiem od alarmu w skrzynce, nic się nie otwiera, gdy różnicówką - otwiera (to kolejna zagadka).
4. Zegar działa poprawnie.
Start centrali z kołków też uruchamia OUT 3-8.
Pomoże ktoś?
Jak dokładnie masz podłączoną bramę do OUT 3-8: bezpośrednio pod wyjście OC, czy przez przekaźnik/moduł pośredniczący? Podeślij też krótki schemat połączeń (COM/masa, zasilanie napędu, wejście sterujące bramy).
Przez przekaźnik NO
Jaki dokładnie typ wyjścia masz ustawiony dla OUT 3-8 w DLOADX/TSI i czy podczas restartu centrali w teście wyjść albo pamięci zdarzeń widać ich chwilowe załączenie?
24. Przełącznik MONO. W pamięci zdarzeń nic nie ma.
Co sprawdziłem:
1. Akumulator trzyma napięcie po zaniku zasilania 13,6 V.
2. Faza na zasilaczu jest tam, gdzie ma być.
3. Gdy wyłączam zasilanie bezpiecznikiem od alarmu w skrzynce, nic się nie otwiera, gdy różnicówką - otwiera (to kolejna zagadka).
4. Zegar działa poprawnie.
Start centrali z kołków też uruchamia OUT 3-8.
Pomoże ktoś?
Jak dokładnie masz podłączoną bramę do OUT 3-8: bezpośrednio pod wyjście OC, czy przez przekaźnik/moduł pośredniczący? Podeślij też krótki schemat połączeń (COM/masa, zasilanie napędu, wejście sterujące bramy).
Przez przekaźnik NO
Jaki dokładnie typ wyjścia masz ustawiony dla OUT 3-8 w DLOADX/TSI i czy podczas restartu centrali w teście wyjść albo pamięci zdarzeń widać ich chwilowe załączenie?
24. Przełącznik MONO. W pamięci zdarzeń nic nie ma.