Peugeot 308 T9 1,6HDI, problem po uzupełnieniu płynu EOLYS i próbie skasowania błędów.
W moim 308 T9 pojawiła się usterka silnika. Po podłączeniu Launchem znalazłem problem z FAPem i dodatkiem do paliwa. Że fap do wymiany i brak płynu do paliwa.
Kupiłem 2 litry eolys, zalałem zbiornik i próbowałem pokasować błędy Launchem, prób było kilka nieudanych. Później szukałem w necie i okazało się że tym nie zrobię , trzeba mieć diagbox, pojechałem do warsztatu, niby porobili konfiguracje tego jak standardowo ale nie działa nadal, powiedzieli że muszę pojeździć trochę i będzie OK, jeśli nie będzię bym przyjechał ponownie. Pojeździłem trochę i nie jest ok.
Jest trochę błędów stałych w różnych modułach.
B1003 usterka telekodowania zabezpieczonego.
P1434 usterka pompy multipleksowej
P1435 defekt sieci CAN pomy multipleksowej
B1811 usterka pompy domieszkowania.
Zdjęcia błędów w Launchu w załączeniu.
Proszę powiedzieć co się wysypało? Czy coś zepsułem Launchem?
Co powiedzieć w warsztacie do którego wrócę?
DPF ma ponoć 40% zabrudzenia, nie wymaga wypalania, ostatnie wypalanie 800km temu, 11mbar różnicy ciśnienia więc wszystko w normie
W moim 308 T9 pojawiła się usterka silnika. Po podłączeniu Launchem znalazłem problem z FAPem i dodatkiem do paliwa. Że fap do wymiany i brak płynu do paliwa.
Kupiłem 2 litry eolys, zalałem zbiornik i próbowałem pokasować błędy Launchem, prób było kilka nieudanych. Później szukałem w necie i okazało się że tym nie zrobię , trzeba mieć diagbox, pojechałem do warsztatu, niby porobili konfiguracje tego jak standardowo ale nie działa nadal, powiedzieli że muszę pojeździć trochę i będzie OK, jeśli nie będzię bym przyjechał ponownie. Pojeździłem trochę i nie jest ok.
Jest trochę błędów stałych w różnych modułach.
B1003 usterka telekodowania zabezpieczonego.
P1434 usterka pompy multipleksowej
P1435 defekt sieci CAN pomy multipleksowej
B1811 usterka pompy domieszkowania.
Zdjęcia błędów w Launchu w załączeniu.
Proszę powiedzieć co się wysypało? Czy coś zepsułem Launchem?
Co powiedzieć w warsztacie do którego wrócę?
DPF ma ponoć 40% zabrudzenia, nie wymaga wypalania, ostatnie wypalanie 800km temu, 11mbar różnicy ciśnienia więc wszystko w normie