logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SmartLife czujnik temperatury i wilgotności - błąd parowania po wymianie baterii 2,4 GHz

josevoypl 18 Lip 2026 15:47 105 4
REKLAMA
  • #1 21940732
    josevoypl
    Poziom 6  
    Witam

Mam czujnik temperatury i wilgotności, który do tej pory łączył się z aplikacjami Ewlink, Home i Smartlife. Ponieważ były bardzo słabe baterie, musiałem je wymienić na nowe. I od tej pory czujnik już się nie chce połączyć. Jest wykrywany przez aplikację Smartlife, gdzie chce go dodać od nowa. I kiedy cały cykl jest już prawie skończony, wyskakuje błąd.
    Sieć jest 2,4 GHz.
    Raz wpisuję nazwę mojego Wi-Fi, a innym razem nazwę sieci, jaką wytwarza sam czujnik. I kiedy wykrywa, aplikacja zaczyna się proces, który jednak zawsze kończy się błędem. Walczę z tym od paru dni, IA też niewiele pomaga.
    Co może ktoś z was doradzić

SmartLife czujnik temperatury i wilgotności - błąd parowania po wymianie baterii 2,4 GHz

Pozdrawiam
    AI: Podaj proszę dokładną markę i model tego czujnika, ewentualnie wstaw zdjęcie etykiety albo link do takiego samego urządzenia.
    Nie znam firmy, kupiony u Chińczyka.
    AI: Jaki dokładnie błąd pokazuje SmartLife na końcu dodawania i w jakim trybie dodajesz czujnik: szybkie parowanie/EZ czy tryb AP, czyli przez sieć Wi-Fi tworzoną przez czujnik?
    Ikonka Wi-Fi wolno pulsuje i przed końcem zapisania gaśnie.
  • REKLAMA
  • #2 21940733
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5466
    @josevoypl
    A prawidłową datę i czas ustawiłeś po wymianie baterii?
    Tanie badziewie, nie ma wewnętrznej baterii podtrzymującej!
  • REKLAMA
  • #3 21940743
    josevoypl
    Poziom 6  
    Witam.

Właśnie że nie da się. To można zrobić dopiero po połączeniu się z aplikacją. Mam drugi, taki sam, tylko tym się różni, że wyświetlacz nie ma tej kolorowej linii.
    I ten po wymianie baterii łączy się bez problemu.
  • REKLAMA
  • #4 21940751
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5466
    @josevoypl
    1. Zmiana trybu parowania na EZ (Szybkie parowanie).
    2. Całkowite usunięcie "starego" urządzenia z aplikacji.
  • #5 21940774
    josevoypl
    Poziom 6  
    Tak też zrobiłem. Usunąłem i z aplikacji, i też samą usunąłem z telefonu.
    Spróbuję zrobić parowanie przez komputer, jeśli będzie się dało.
REKLAMA