logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać gniazdko smart do aplikacji Smart Life? Aplikacja nie wykrywa urządzenia

morhix 14 Lip 2024 18:22 3315 5
REKLAMA
  • #1 21154376
    morhix
    Poziom 10  
    Witam. Posiadam takie gniazdko smart jak na zdjęciu. Jak to urządzenie dodać do aplikacji? Niestety aplikacja smart life tego nie wykrywa. Ktoś ma jakieś pomysły? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
    Białe gniazdko smart model SM202 leży na marmurowym blacie.
  • REKLAMA
  • #2 21154467
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    Co dzieje się po zeskanowaniu kodu QR?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21154496
    morhix
    Poziom 10  
    Kod QR, który jest na gnieździe, przekierowuje do strony z aplikacją Smart Life do pobrania. Przytrzymuję 5 sekund przycisk uruchamiania, a dioda mruga szybkim tempem, co jak się domyślam, oznacza wejście w tryb parowania. A może ktoś miał taki problem i działa to na innej aplikacji??
  • REKLAMA
  • #4 21154508
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    Jesteś wtedy w zasięgu sieci WiFi(gniazdo to samo)?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21154548
    morhix
    Poziom 10  
    sosarek napisał:
    Jesteś wtedy w zasięgu sieci WiFi(gniazdo to samo)?

Tak jestem. Specjalnie dla tego urządzenia utworzyłem dodatkowa sieć wifi tylko i wyłącznie na 2.4 .
  • #6 21458011
    marcinradom
    Poziom 13  
    Ocena: 60
    Podepnę się.
    Mam trzy takie gniazda smart kupione na aliexpress:
    Smart gniazdo z przyciskiem i niebieskim oznaczeniem.
    Problem w tym, że nie mogę żadnego z nich sparować ze Smart Life. Jedno kupione wcześniej w Polsce sparowałem i działa. W instrukcji napisane jak byk, że po przytrzymaniu przycisku dioda będzie migać szybko, a u mnie w tych trzech mniej więcej raz na sekundę. Wciąż dostaję komunikat, że albo nie widzi sieci, albo jej wcale nie ma. Telefon zalogowany do wifi, obok rutera.
    Gniazdo ma pięć trybów:
    - dioda nie świeci się
    - świeci dioda niebieska
    - miga dioda niebieska
    - świeci dioda czerwona
    - świeci dioda czerwona, a niebieska miga.
    We wszystkich trybach próbowałem sparować gniazda, niestety bez efektów. Ani tryb automatyczny aplikacji, ani ręczne wybierania gniazda nie skutkuje. Przy automacie gniazdo nawet jest wykrywane przez kreatora połączenia, jednak do finalizacji nie dochodzi.
    Chińczyk zgodził się oddać kasę i przyjąć zwrot. Jednak nie chcę robić komuś problemów, bo to może moja wina.
    Gdyby ktoś był w stanie pomóc byłbym wdzięczny.

Gniazda bezproblemowo zwrócone sprzedawcy.
REKLAMA