Witam, mam problem z hamulcem ręcznym w moim Passacie B6. Jakiś czas temu mechanik wymieniał mi zacisk hamulca tylnego i wszystko było ok. Dojechałem do domu, zgasiłem auto i na drugi dzień, jak odpaliłem, wyświetlił się błąd i pikanie, że hamulec ręczny jest zaciągnięty. W praktyce nie był, odkręciłem koło i zauważyłem, że nie jest wpięta kostka hamulca ręcznego, wsadziłem ją, lecz błąd nadal występuje i strasznie denerwuje to pikanie podczas jazdy. Byłem u mechanika, to powiedział mi, że mam dać auto do elektromechanika, bo przewód od zacisku hamulca ręcznego jest walnięty, a przed wymianą było wszystko ok. Moje pytanie jest takie: czy dałoby radę samemu wymienić taką wiązkę hamulca ręcznego? Czy trzeba płacić miliony elektromechaników? Passat B6 2.0 TDI 140 KM
AI: Który zacisk był wymieniany - lewy czy prawy tył - i czy ktoś sprawdzał miernikiem, czy dochodzi prąd/masa do kostki przy silniczku hamulca ręcznego?
Tylny prawy i nie sprawdzałem prądu w kostce.
AI: Który zacisk był wymieniany - lewy czy prawy tył - i czy ktoś sprawdzał miernikiem, czy dochodzi prąd/masa do kostki przy silniczku hamulca ręcznego?
Tylny prawy i nie sprawdzałem prądu w kostce.