nic nie pisałem, ponieważ kombinowałem troche nad tymi ustawieniami, plus byłem trochę zajęty, ale niestety nic więcej nie wycisnąłem
Myszkę sprawdzałem, klawiaturę również, to napewno nie jest przyczyna problemu ponieważ zmiany nie przyniosły zadnego efektu.
Lzep
Wielkie dzięki za rady, jestem naprawde bardzo wdzieczny za zainteresowanie i czas jaki poświęciła każda z osob wypowiadająca sie w temacie.
Niestety zmiany ustawień pamięci nic nie dały.
Jestem w kropce. Mam już dosyć kombinowania i grzebania przy komputerze, zwłaszcza, że temperatura coraz częsciej przekracza 30 stopni w ciągu dnia i siedzenie przed komputerem to wyczyn
Nie będe kupować w ciemno płyty głównej, bo moze to byc wina procesora, albo jeszcze czegos innego [pytanie tylko czego]
Doszłem do wniosku, że oddam komputer do serwisu. Gadałem w krakowskim bit komputerze. Samo zdiagnozowanie problemu wyjdzie mnie 20-30 zł, a jeśli będą mieli procesor lub płyte główna na składzie to zapłace tylko cene podzespołu (a na składzie mają bardzo wiele starych modeli.) Chyba taki sposob bedzie najlepszy, pozwoli zaoszczędzić czas i nerwy a będe mieć gwarancję, że wiem co jest zepsute.
pozdrawiam
jak juz naprawię usterkę to napisze co bylo nie tak
------------------------------------------------------------
23 Cze 2006 12:33
płyta główna którą chcę zamienić obsługuje następujące magistrale fsb
333 MHz
266 MHz
200 MHz
typ obsługiwanej pamięci:
DDR PC-333
DDR PC-266
DDR PC-200
zadziała wogule moja aktualna pamięć na tej płycie?
Szybkość pamięci PC2700 (166 MHz)
jeśli nie to chciałbym dokupić taką:
Rodzaj pamięci: DDRAM;
Pojemność pamięci: 512 MB;
Częstotliwość szyny pamięci: 400 MHz;
Tylko że 400 mhz nie ma na liscie obsługiwanych magistral fsb, ozbacza to że tej pamięci również nie uruchomie?
Mógłby mi to ktoś wyjaśnić?
Moderowany przez TONI_2003:Post został scalony !