logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 190 - wycieraczka zatrzymuje się, chrobotanie przy silniku

telrad 31 Gru 2005 10:47 6482 6
REKLAMA
  • #1 2133109
    telrad
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Witam, chciałem jechać dopiero a tu wycieraczka chodziła przez 2 minuty i się zatrzymała, Jeśli popchnę ją ręką to zaczyna działać i staje, to zrobiło się nagle. jeśli uda mi się ją załączyć to chodzi przez chwilkę i słychać jak coś (chroboli) przy śilniku, co to może być ?
    zaraz jadę do garażu do znajomego i będę rozkręcał ale nie wiem co sprawdzić :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2133561
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2133915
    telrad
    Poziom 21  
    dzięki elektrit, właśnie już jestem po demontażu tego silnika i właśnie się przekonałem że jest uszkodzony, może gdzieś mi się uda kupić taki.
    pozdrawiam

ps
    a może wiesz jeszcze od jakiego innego modelu mercedesa może pasować ten silniczek ?
  • REKLAMA
  • #4 2134206
    Tony J.
    Poziom 20  
    Ocena: 99
    Od W124, ale zalezy jaka to wycieraczka. Podpytam się kumpla moze ma taką wycieraczke do W201, bo rozebrał niedawno takowe auto.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2134378
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2135681
    telrad
    Poziom 21  
    Kurcze, wczoraj przejżałem dokładnie i nie znalazłem, nie dało mi to spokoju, i dziś rozebrałem jeszcze raz i znalazłem, 2 końcówki pęknięte, po przelutowaniu i zamontowaniu działa jak nowy. :)
    Dziękuję elektrit.
    pozdrawiam @ i życzę udanego nowego roku !
  • #7 8014822
    rafipno
    Poziom 1  
    mam pytanko mam dwie końcówki urwane tylko ze ich tam nie ma żeby nawet coś z tym zrobić może kiedyś ktoś to rozbierał i je wywalił jak były urwane da sie takie blaszki kupić bo szukam i szukam i nie wiem co tam dopasować a bym to jakoś naprawił może w jakimś elektrycznym sklepie coś dobiorę dzieki temu ze ich nie mam nie wiem jak długie były ale jak skocze gdzieś z tym silnikiem to może mi dobiorą coś

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wycieraczka w Mercedesie 190 (W201) zatrzymuje się po krótkim działaniu, a przy silniku słychać chrobotanie. Przyczyną jest uszkodzony wirnik silniczka wycieraczek, a dokładniej przerwane końcówki uzwojenia przy komutatorze. Problem można rozwiązać poprzez odnalezienie i przelutowanie pękniętych końcówek, co przywraca pełną funkcjonalność silniczka. Silniczek z modelu W124 może pasować do W201, jednak warto to potwierdzić. W przypadku braku końcówek lutowniczych istnieje możliwość ich dopasowania w sklepach elektrycznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA