Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
Nazwa.pl
    MarekPPN
    Level 35  
    Witam ! Chciałbym postawić swój serwer ftp na własnym komputerze.Jaki do tego najelpiej użyć program i jak go skonfigurować?Prosze o pomoc to bardzo ważne! Z Góry bardzo dziękuje !Pozdrawiam
  • Nazwa.pl
    wiesniak
    Level 31  
    jeśli nie masz wygórowanych wymagań i potrzeb, to polecam darmowy www.guildftpd. korzystam, jestem zadowolony.
    co do konfiguracji, to razem z programem jest bardzo fajny help, który opisuje wszystko co i jak robić.
  • Nazwa.pl
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Male pytanko: komputer kolegi posiada publiczny (zewnętrzny) numer IP?
    MarekPPN
    Level 35  
    posiadam Neostrade 128 ADSL a ip zmienia mi sie jak wyłącze kompa i włącze ale mam konto na no-ip.pl
    a komputer to AMD Athlon 2400+ Xp,1280Mb DDRam pc"400" Geforce Fx 5200 Ultimate Tv/Out 128DDR,WD Caviar 80Gb 7200 obr/min
    Adwil
    Level 15  
    jak masz domene i programik z no-ip to nie powinno byc problemu przy użyciu programu który przedstawił kolega
    pozdro
    Foreigner
    Level 12  
    Tez mam neo ze zmiennym IP. Wystarczy konto w no-ip.com oraz ja uzywam programu BulletProof FTP Server wg mnie najlepszy program do stawiania serwera ftp a nawet jak bedziesz chcial mozesz postawic Apatche zeby postawic www na nim.
    shivo
    Level 20  
    podziwiam Cie jak na neo 128 chcesz miec serwer, musisz miec stalowe nerwy i cierpliwosc, w oczekiwaniu na przeslanie jakiegos pliku, no i jeszcze po jakims czasie, limit zacznie Cie gnebic..
    neo z limitem, to dobre wyjscie na komunikator, www, poczte, na bardziej wymagajace, pasuje troszke lepsze lacze;
    a jesli koniecznie chcesz, to moge cesarftp polecic, swego czasu uzywalem, nawet calkiem calkiem programik;

pozdrawiam;
    MarekPPN
    Level 35  
    no już prubowałem tymi programami,ale jak wysyłałem linki kolegom to mówili że błędy wyskakują.Ale na początku działało a na cesar też ruszyło .pozdro
    shivo
    Level 20  
    dobrze by bylo jakbys napisal jakie bledy, wtedy moglibysmy ewentualnie cos poradzic...

pozdrawiam;
    tomson5
    Level 16  
    Witam
    postawiłem serwer FTP, przekierowałem port 21 na routerze, zarejestrowałem się na no-ip.com i niestety mam problem
    niemogę się połaczyć total comanderem w trybie pasywnym
    jak odchaczę tą opcję to wtedy mogę się połączyć
    Prosiłem znajomego aby się połączył ale on też niemógł (niezależnie od zaznaczonej opcji tryb pasywny)

Ja na serwerze widziałem że on próbuje się łączyć
    zamieszczam log

Quote:

Client connected from 83.18.4.86.
    220 Witaj na serwerze tomsona
    USER mckansy
    331 Password required for mckansy
    PASS *******
    230 User successfully logged in.
    SYST
    215 UNIX emulated by Quick 'n Easy FTP Server.
    FEAT
    211-Extensions supported SIZE MDTM XCRC 211 END
    PWD
    257 "/" is current directory.
    TYPE A
    200 Type set to ASCII
    PORT 192,168,1,3,15,188
    200 Port command successful.
    LIST
    150 Opening ASCII mode data connection for directory list.
    Failed to create data connection socket.