logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odkurzacz do 400 zł do domu? Polecane marki, modele i moc w 2024 roku

odkurzacz01 07 Sty 2006 10:30 19868 7
REKLAMA
  • #1 2154998
    odkurzacz01
    Poziom 1  
    Stoję przed koniecznością zmiany "odrzutowca". Tyle tego na rynku, że nie wiem co wybrać, co będzie dobre. Przedział cenowy to powiedzmy jeden do 200zł, drugi do 400zł, trzeci pośredni. Jakie firmy są trendy, jakie moce? Na jakie firmy uważać?

Odkurzacz ma być do zastosowań typowo domowych.

Chciałem się poradzić... Nie wiem co jest dobre na rynku, nie znam też nikogo z AGD ani serwisów by się doradzić co pada najcześciej i czego unikać..
  • REKLAMA
  • #2 2155194
    bolczyk13
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Proponuję Electrolux lub Zelmer.Decyzja należy do Ciebie. :?:
    Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #3 2155317
    MARKY266
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Zgadzam się z wypowiedzią przedmówcy Zelmer jest polski ma dobry serwis,Electrolux moim zdaniem pod jednym względem minimalnie lepszy od Zelmera -plastik dla przykładu(testowałem to przy klientach robi wrażenie piorunujące)poza tym jest pożyteczne-np.w modelu 1161,1171,1181 plastik
    jest tak wytrzymały,że nawet jeżeli omyłkowo nadepniesz na odkurzacz to plastik nie pęknie.

Generalnie bardzo porównywalne konstrukcje,Zelmer ma dłuższą gwarancję.

Jeżeli chcesz wydać do 300 zł a interesuje cię Elx to pomyśl o mod.1161 lub 1171(1171 ma dod.regulację siły ssania).

Pozdrawiam

Marek
  • #4 2339032
    darek795
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    A odkurzacze oznaczone jako Progress???Napisane tam jest Electrolux Group. Czy są podobnej jakości jak Elekrolux czy nie???
  • REKLAMA
  • #5 4100819
    maciej49
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja bym zajrzał do samsunga bezworkowego z Hepa11. Silny mały a Hepa 11 filtruje 95% a pozostałe filtry zmywalne również załatwiają praktycznie resztę.Cena bardzo przyzwoita
  • REKLAMA
  • #6 4440965
    asterii
    Poziom 11  
    Czy moze mi ktoś powiedzieć coś na temat odkurzacza VAX 6151SX
    pozdrawiam
  • #7 4600509
    nadia2
    Poziom 1  
    NIE POLECAM: odkurzacz parowy Karcher SC 1902 !!!
    Kupiliśmy Karchera SC 1902. Był najdroższy (odpowiednio 500 zł w stosunku do HOOVERA i 1000 zł w stosunku do ARIETE) ale uważaliśmy, że marka zobowiązuje i jest solidny i... użyliśmy go 3 razy.
    Za pierwszym, wypróbowaliśmy oczywiście czyścienie parą. Fantastycznie czyscił fugi między kafelkami. Za drugim razem, użyliśmy go klasycznie.
    Za trzeczym razem, weszłam do łazienki aby parą wyciścić kafelki. Elektornika odkurzacza zaczeła wariować. Samoczynnie zwiększał i zmniejszał obroty. W trzecim tygodniu od zakupu trafił do serwisu. Nie uznali reklamacji, bo elektronika wariuje gdyż jest złamana wąska rurka parowa przy łączczeniu węża z rurą ssącą. Złamanie rurki jednak powstało w środku rury ssącej i ta część została w środku elementu do którego wchodziła! Wniosek, tworzywo z którego jest zrobiony tak ważny element jest SŁABE. Firma jednak nie chce się do tego przyznać i zażądali 500 zł za nową rurę ssącą, bo tej „się nie da naprawić”. CZYLI KLIENT, MA PŁAĆIĆ ZA BLĘDY TECHNOLOGICZNE FIRMY!!!
    W tak drogim sprzęcie najważniejszy jest SERWIS. A na Karchera nie możecie liczyć!
    Obejrzałam urządzenia konkurencji. Mają trochę inaczej zrobione rozwiązanie łączenia rury z odkurzaczem ... i są tańsze.
  • #8 4658983
    kantrusy
    Poziom 2  
    Witam nie kupujcie wynalazków przerabiałem to kupiłem vax-a 4100 i od dobrych paru lat nie mam żadnych problemów, piore i dywany i samochód . Odkurzam na wode i zero problemów ! Karcher jest i owszem dobry ale ten profesjonalny co kosztuje grubo powyżej 1000,- bo reszta to zabawki.:D

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru odkurzacza do domu w przedziale cenowym do 400 zł najczęściej polecane marki to Electrolux i Zelmer. Zelmer jest ceniony za dobry serwis i dłuższą gwarancję, natomiast Electrolux wyróżnia się wytrzymałym plastikiem, szczególnie w modelach 1161, 1171 (z regulacją siły ssania) i 1181. Odkurzacze Progress, należące do Electrolux Group, budzą pytania o jakość porównywalną do Electroluxa. Wśród innych propozycji pojawił się Samsung z odkurzaczem bezworkowym wyposażonym w filtr HEPA 11, który filtruje 95% zanieczyszczeń, a pozostałe filtry są zmywalne. Negatywne opinie dotyczą odkurzacza parowego Karcher SC 1902, który ma problemy z elektroniką i słabym tworzywem w rurce ssącej, co skutkuje kosztowną naprawą i brakiem uznania reklamacji. Alternatywnie polecany jest odkurzacz VAX 4100, który jest bezawaryjny i umożliwia pranie dywanów oraz odkurzanie na wodę. Model VAX 6151SX był również wymieniony, jednak bez szczegółowej opinii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA