logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odpowietrzyć silnik 1.6D w Oplu Kadett? Nie odpala po nocy

spike37 13 Sty 2006 15:29 2010 5
REKLAMA
  • #1 2176598
    spike37
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Hej wszystkim:)
    Mam taki problem. Nie mogę zapalić swojego Kadetta. Mam silnik 1,6D i podejrzewam że chyba się zapowietrzył. Wczoraj normalnie nim jeździłem a dziś kręci....kręci niby łapie a nie chce złapać. Napisłem że chyba jest zapowietrzony bo już tak kiedyś miałem i zrobili mi to na warsztacie. Tym razem chciałem odpowietrzyć go sam ale nie do końca wiem jak się za to zabrać. Jeśli ktoś mógłby mi napisać to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2176617
    prezes11
    Poziom 23  
    Ocena: 122
    najpierw sprawdz czy niema wodu w filtrze paliwa albo odkrec korek pod nim i zobaczysz co bedzie leciec a co do odpowietrzania to poluzuj nuple na przewodach wysokiego cisnienia te na wtryskach i krec rozrusznikiem do momentu pojawienia sie paliwa ja bym stawial jednak na swiece zarowe pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2178461
    spike37
    Poziom 11  
    Zobaczę co z tym filtrem ale świec to nie podejrzewam bo zmieniałem wszytkie przed zimą. A co do odpowietrzania to może źle to napisałem ale chodziło mi o odpowietrzenie silnika a nie układu paliwowego czy układu zasilania:)
  • REKLAMA
  • #4 2178500
    prezes11
    Poziom 23  
    uklad chlodzenia nie ma nic do odpalania
  • REKLAMA
  • #5 2179441
    spike37
    Poziom 11  
    A kto pisze o układzie chłodzenia? Pisałem o układzie paliwowym (układzie zasilania) a one rzeczywiście z chłodzeniem nic wspólnego nie mają. Dzięki za pomoc ale na przyszłość czytaj uważnie :)

Dodano po 24 [minuty]:

A tak przy okazji to mam jeszcze jedno pytanko... Gdyby się okazało że w filtrze jest woda, to co mam z tym zrobić? Mało się na tym znam a nie chcę do każdej pierdoły wołac mechanika:)

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

Już to zrobiłem :D Był zapowietrzony. Dzięki wielkie za pomoc :D:D:D
  • #6 2179913
    prezes11
    Poziom 23  
    przeczytaj od poczatku do konca to zrozumiesz napisalem jak odpowietrzys uklad zasilania a ty mowisz ze chcesz silnik odpowietrzyc czyli co??
REKLAMA