logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DIY odtwarzacz MP3 do radia samochodowego jako zmieniarka CD - dokumentacja

hugh_h 21 Sty 2006 17:00 2509 3
REKLAMA
  • #1 2203607
    hugh_h
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    czy ktoś może spotkał sie z układem DIY samochodowego odtwarzacza mp3, podłączanego do radia jako zmieniarka CD ?, z dokumentacja do zrobienia samemu ?
  • REKLAMA
  • #2 2205567
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    Wszystko zalęzy do jakiej firmy radia.
    Do kenwood'a jest projekt KECANI który sprzega yampp'a jako zmieniarkę. Najnowsza wersja wykorzystuje cd text do wyświetlanioa nazw utworów.
  • REKLAMA
  • #3 2205578
    hugh_h
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    osobiście to by mi na panasoniku zależało, ale chyba sam interface to najmniejszy problem ?
  • #4 2206951
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    Osobiscie polecałbym raczej najpierw poszukać wszystkiego co mozna znaleźć o protokole do zmieniarki. Potem zbudować prostą przystawkę która bedzie "chociaż" potrafiła "oszukać" radioodbiornik że jest zmeiniarka a na koniec będzie potrafiła przetłumaczyć polecenia z HU (head unit - radioodbiornik) na jakieś inne polecenia (zwieranie pinów wyjściowych, komendy po rs'ie).
    Ja na podstawie powyższego projektu zbudowałem emulator (ale na 89c2051) a wcześniej miałem zbudowany sterownik cdrom'u. Teraz jak bede miał chwilkę i zakupie gdzieś vs1001 to dorobię jeszcze obsługę mp3.
    Polecam. Zabawa z mikrokontrolerami jest fascynujaca.

A jest tu jeszcze gdzieś kolega który "rozgryza" fabryczne radio z toyota corolla 2001 (też sterowanie zmieniarką)
REKLAMA