logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić działanie pompki webasto 12V 3.1kW w Seat Alhambra?

fryka 23 Sty 2006 21:25 5864 3
REKLAMA
  • #1 2211782
    fryka
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Mam takie pytanie jak można sprawdzić prawidłowość działania pompki do webasto.Jest to pompka 12v 3.1kw zewnętrzna.Czy po podłączeniu jej na krótko powinna pompować paliwo ciągle czy jakoś impulsami?. Dziękuje za pomoc.Waldek :) .Lub ktoś będzie mi mógł powiedzieć jak można sprawdzić webasto podłączając je na krótko-albo w jakiś inny sposób :D Może ktoś posiada schemat do tego urządzenia!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2218847
    maciek bogatynia
    Poziom 14  
    Ocena: 129
    Witam! Pompki do webasto zasilane są impulsem a sygnały generuje sterownik.Najprościej po prostu "cykać " napięciem i patrzeć czy podaje paliwo.
  • REKLAMA
  • #3 2218870
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 410
    co do schematu to podaj jaki jest to typ to coś podrzucimy
  • #4 2223015
    fryka
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Sprawdziłem pompka podaje Dzięki !! za podpowiedź tylko pytanie gdzie jest ten sterownik(bo po zamontowaniu nie odpaliło)sprawdziłem próbówką na przewodach zasilających(pompkę) ale próbówka nie zaświeciła a ni na chwilę(żadnego impulsu).Co do(schematu) tego urządzenia to nie wiem nawet gdzie jest jakaś tabliczka znamionowa a całość jest zabudowana i oblodzona.Jak mrozy popuszczą to może mi się uda coś odczytać chociaż wolałbym uruchomić to zanim zrobi się ciepło :cry:
REKLAMA