logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon S9000 - migająca lampka, jak zresetować licznik pampersa?

lvd 25 Sty 2006 23:09 1730 2
REKLAMA
  • #1 2219724
    lvd
    Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z canon s9000.
    Po włączeniu zaczyna mrygać pomarańczowa lampka 7 razy a pozniej raz zielona i tak na przemian.
    Z tego co wiem to niby pampers jest do wymiany i trzeba zresetowac licznik.
    nie pomagają naprawy w stylu
    wyłacz drukarkę,przytrzymaj prawy przycik i włącz drukarkę,nastepnie pusc przycisk prawy i dwukrotnie go nacisnij a pozniej pusc przycisk lewy czyli power i bedzie wszystko ok

Z góry dziękuje za udzieloną pomoc
    Pozdrawiam

Moderowany przez kosmita:

Zmienilem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2006-01-26 o godzinie: 09:14

• REKLAMA
  • #2 2220287
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Nie posiadam kodów błędów do S9000 ale w/g kodów z rodziny "s" może to być zarówno przepełnienie pampersa jak i również uszkodzenie głowicy. Jeśli prawidłowo wykonany reset nic nie daje to skłaniałbym się ku sprawdzeniu głowicy. Spróbuj w ten sposób:

"Waste Error Reset
    1: Power off printer
    2: Hold Resume button then press and hold POWER, the beeper will sound once.
    3: Hold POWER and release RESUME.
    4: Press RESUME twice.
    5. Release Power button.
    6: When the indicator lights steady, press RESUME three(3) times. The indicator should be orange.
    7: Press Power to set data."

Pamiętaj, że reset robisz na własną odpowiedzialność - to jest wejście w tryb serwisowy gdzie możma namieszać jeśli wciska się przyciski "na pałę".
  • #3 2229479
    lvd
    Poziom 2  
    Niestety ten kod nie działa.Głowica jest ok.
    Dzwoniłem do serwisu i stwierdzili że licznik został zablokowany i trzeba zmienic pampersa i to wszystko.
    W dalszym ciągu szukam pomocy

Pozdrawiam
REKLAMA