logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony CCD-TR718E - brak obrotów głowicy, możliwe uszkodzenie CXA8096R

romanzuker 28 Sty 2006 09:42 1158 0
REKLAMA
  • #1 2228320
    romanzuker
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Witam. Mam następujący problem z kamerą jak w temacie mianowicie kamera śnieżyła podczas ostwarzania czyszczenie głowicy nic nie pomagało więc podstawiłem głowicę (oczywiście kompletną z drumem) z drugiej kamery i ta druga głowica obracała się nie z pełną mocą to znaczy podojechaniu taśmy do niej nie dawała rady kręcić. Problem powstał gdy podłączyłem oryginalną głowicę która tam była i teraz wogule nic nie kręci po włożeniu kasety kamera jej nie przyjmuje bo nie kręci się głowica i po chwili wywala kasetę, jeżeli zamknę kieszeń bez kasety to mechanizm ją zasuwa. Wszystkie połączenia są ok. podejrzewam że chyba uszkodziłem układ scalony który steruje drumem jest to CXA8096R za ile mogę go kupić i gdzie lub proszę o inne rozsądne podpowiedzi gdzie szukać przyczyny. Układ sterujący drumem jest zasilany tylko na wyjściu sterującym drumem jest bardzo małe napięcie bo wacha się w granicach 0-0,3V na schemacie jest 0,7V. Pomocy!!!
  • REKLAMA
REKLAMA