Witam,
mam taki problem:
Dysk Samsung SV4002H, 40GB.
Kumpel miał z nim problemy, przyniósł do mnie.
Dysk nie przyjmuje żadnych zmian i nie zgłasza błędów. Mogę usunąć z niego wszystkie pliki pod windowsem, ale po restarcie wszystko jest jak wcześniej. Poniżej programy których już użyłem:
MHDD: Skan przechodzi bez problemów, dysk nie ma badów. Wgranie partycji z MHDD komendą fdisk - przechodzi, ale po restarcie wszystko jest jak było, są dane, partycje itp. Fasterase - niby działa, a potem to samo.
PartitionMagic: zawiesza się przy kończeniu formatowania.
WDCLEAR: Dysk przechodzi zerowanie, nie zgłasza błędów, po czym po restarcie nie ma żadnych zmian, te same dane itp.
Formatowanie Windows: Wiesza się na koniec.
Jeśli ktoś wie czym jeszcze mogę spróbować go "ruszyć", to bardzo proszę.
Dodaję: Ani ja, ani kolega nie mam/nie miał nigdy żadnych kart typu "recovery" itp, a problem wystąpił z dnia na dzień.
Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:
dobra, użyłem szukaczki i już wiem że te dyski po prostu tak miewają, a moje objawy są standardowe.
TEMAT MOŻNA USUNĄĆ, NIC NOWEGO NIE WNOSI I NIE WNIESIE.
DZIĘKUJĘ.
mam taki problem:
Dysk Samsung SV4002H, 40GB.
Kumpel miał z nim problemy, przyniósł do mnie.
Dysk nie przyjmuje żadnych zmian i nie zgłasza błędów. Mogę usunąć z niego wszystkie pliki pod windowsem, ale po restarcie wszystko jest jak wcześniej. Poniżej programy których już użyłem:
MHDD: Skan przechodzi bez problemów, dysk nie ma badów. Wgranie partycji z MHDD komendą fdisk - przechodzi, ale po restarcie wszystko jest jak było, są dane, partycje itp. Fasterase - niby działa, a potem to samo.
PartitionMagic: zawiesza się przy kończeniu formatowania.
WDCLEAR: Dysk przechodzi zerowanie, nie zgłasza błędów, po czym po restarcie nie ma żadnych zmian, te same dane itp.
Formatowanie Windows: Wiesza się na koniec.
Jeśli ktoś wie czym jeszcze mogę spróbować go "ruszyć", to bardzo proszę.
Dodaję: Ani ja, ani kolega nie mam/nie miał nigdy żadnych kart typu "recovery" itp, a problem wystąpił z dnia na dzień.
Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:
dobra, użyłem szukaczki i już wiem że te dyski po prostu tak miewają, a moje objawy są standardowe.
TEMAT MOŻNA USUNĄĆ, NIC NOWEGO NIE WNOSI I NIE WNIESIE.
DZIĘKUJĘ.