logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozmowa z komputerem. Jaki program umożliwi coś takiego?

Daniu_ckm 28 Sty 2006 17:56 25110 11
REKLAMA
  • #1 2230188
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Witam siedząc sobie teraz tak sie nudziłem i postanowiłem znaleźć programprzez który moge rozmawiać z komputerem macie jakieś pomysły ?:) Przez jaki program moge przeprowadzić rozmowe zkomputerem chociażby po angielsku ale chciałbym taki programik wypróbować
  • REKLAMA
  • #2 2230228
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    CO?? Z komputerem chcesz rozmawiac? Napisz dokladniej o co ci chodzi. Komputer jest troche za glupi, zeby z nim rozmawiac. Chyba ze binarnie bedziesz do niego piszczal.
  • REKLAMA
  • #3 2230354
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Jeśli chodzi Ci o program z którym możesz rozmawiać "program z inteligencją" to jest ich kilka wystarczy poszukac w googlach.
    Np : www.snikers.pl
  • #4 2230409
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    a moize chodzi ci o soft do sterowania kompem za pomoca glosu ??
  • REKLAMA
  • #5 2230454
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Chodzi mi o porogram ze sztuczną inteligencją chciałbym zobaczyć czy maszyna jest faktycznie taka mądra
  • #6 2230514
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Ta maszyna wcale nie jest mądra,tylko szybka.I zawsze masz nad nią przewagę,jak cię zacznie przerastać to zresetuj albo wyłącz.
  • #7 2231279
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6524
  • #8 2232537
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Ja kiedyś rozmawiałem z Fido (http://www.fido.pl/) - w porządku człowiek, znaczy się bot :-P.
  • #9 2232565
    marcin_kp
    Poziom 2  
    Tommy82 napisał:
    a moize chodzi ci o soft do sterowania komputerem za pomoca glosu ??

Ciekawy pomysł z tym sterowaniem głosowym. Czy istnieją darmowe oprogramowania służące w tym celu??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #11 2232979
    azbest1988
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    narazie sztuczna inteligencja jest na bardzo niskim poziomie
  • #12 2240815
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    No to ja jeszcze dodam coś od siebie :) www.sztucznainteligencja.pl i temacik zamykam nie powim bo Alice była pierwszym Botem który powstał według wielu informatyków jest najinteligentniejszą sztuczną inteligencją z którą możemy porozmawiać tylko szkoda że wyłącznie w j.angielskim :(

Pozdrawiam i dziękóweczka za pomoc! :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła programów umożliwiających rozmowę z komputerem, zwłaszcza z wykorzystaniem sztucznej inteligencji. Użytkownik poszukiwał aplikacji pozwalającej na interakcję w języku angielskim. Wskazano, że obecne systemy AI są ograniczone pod względem inteligencji, ale dostępne są chatboty takie jak Alice (dostępna na alicebot.org i pandorabots.com) oraz Fido (fido.pl), które umożliwiają prowadzenie rozmów. Poruszono także temat oprogramowania do sterowania komputerem głosem, z przykładem KM Remote. Podkreślono, że sztuczna inteligencja wciąż jest na niskim poziomie, ale Alice jest uznawana za jednego z najbardziej zaawansowanych botów konwersacyjnych, choć działa głównie w języku angielskim. Wskazano również serwis www.sztucznainteligencja.pl jako źródło informacji o AI.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA