Witam mam problem z moim zasilaczem Codegen 400 (Model :300XX) W otorz dzisiejszego pieknego wieczora program asus probe zaczol "pikac" . Zobaczylem napiecia i shock :5V = 4,8V 3,3V=2,8V . Ogolnie program przyjmuje tolerancje 10% . Program stwierdza ze tylko szyna 3,3V "ma problemy" . Otwarlem go wyczyscilem nie byl zbyt brudny (dbam o sprzet ) . Zbadalem takze go od strony druku i okazalo sie ze 1 sciezka jest nadpalona (i dawala chyba wieksza rezystancje przez dluzszy okres czasu ) . Zrobilem profesjonalny mostek =P ale nie pomoglo . Mam pytanie czy wszystkie codegeny majom tak zanizone napiecia ? .Czy takie napiecia moga doprowadzic do zniszczenia sprzetu ? Dodam ze jakies 3 miesiace temu zmienilem karte na GF 6600GT (pobiera dodatkowe napiecie) . Czy zasilacz mogl poprostu sie wyzylowac ? . Jak zmieniam karte na GF 4 to wzrasta mi napiecie na 3V . Dodam ze napiecie sie caly czas waha :/ . No i milo by bylo sie dowiedziec za co odppowiedzialna jest szyna 3,3V :] .
PS : Jakis czas temu przelozylem wiatrak z starszego zasilacza 235W bo z orginalnym niedalo sie wytrzymac czy moglo to meic wplyw na jego dzialanie :] ?
Jak przeczytales ten post caly to gratuluje masz nerwy
Bardzo Dziekuje za wszelka pomoc i oswiecenie mnie w paru sprawach :]
Pozdrawiam :
wadel
PS : Jakis czas temu przelozylem wiatrak z starszego zasilacza 235W bo z orginalnym niedalo sie wytrzymac czy moglo to meic wplyw na jego dzialanie :] ?
Jak przeczytales ten post caly to gratuluje masz nerwy
Bardzo Dziekuje za wszelka pomoc i oswiecenie mnie w paru sprawach :]
Pozdrawiam :
wadel
Moderowany przez jankolo:Oprócz pisania długich postów mógłby kolega nauczyć się pisać je POPRAWNIE