logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować ETHM-1 z GUARD64 w systemie CA64 po aktualizacji?

robertgrzes 11 Lut 2006 14:46 2394 8
REKLAMA
  • #1 2289149
    robertgrzes
    Poziom 11  
    Jak uruchomić ETHM-1 wraz z GUARD64 w CA64, ETHM juz przefleszowone zgodnie z opisem na stronie satela
  • REKLAMA
  • #2 2289480
    SMDmaniak
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    wywolac funkcje: Identifikacja manipulatorow
  • REKLAMA
  • #3 2289648
    robertgrzes
    Poziom 11  
    urządzenie zainstalowane i zidentyfikowane poprawnie jak zskonfigurować centralę i program
  • REKLAMA
  • #5 2290584
    robertgrzes
    Poziom 11  
    ta instrukcja nie przydaje się z CA64 np.odczytaj z niej adres IP przydzielonego przez serwer za nic nie mogę tego znaleźć w menu i to jest zapewne podstawowy problem
  • #6 2290761
    SMDmaniak
    Poziom 23  
    str.4 pozycja Uwaga:IP/MAC ETHM-1
  • REKLAMA
  • #7 2290814
    robertgrzes
    Poziom 11  
    już to przerabiałem nie ma takiej pozycji w menu ani użytkkowniak,ani administratora ani serwisu
  • #8 2290940
    SMDmaniak
    Poziom 23  
    1.ponowna identifikacja modulu
    2.sprawdzenie kabla RS-232 miedzy modulem a centrala
    3.odczyt IP/MAC (Z MANIPULATORA)
  • #9 2293919
    robertgrzes
    Poziom 11  
    niestety tak też próbowałem, nic z tego, ale......
    podejżałem z administratorem sieci przydzielony adres IP z serwera z po wpisaniu działa, no już nie wiem co się dzieje ale coraz dziwniejsze problemy ostatnio z tym satelem,dziękuję za pomoc i rady :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji modułu ETHM-1 współpracującego z systemem GUARD64 w centrali CA64 po aktualizacji firmware. Podstawowym krokiem jest wywołanie funkcji identyfikacji manipulatorów, co pozwala na poprawne zainstalowanie i rozpoznanie urządzenia. Jednak pojawia się problem z konfiguracją adresu IP modułu ETHM-1, gdyż w menu centrali CA64 (zarówno w trybach użytkownika, administratora, jak i serwisu) brak jest pozycji umożliwiającej odczyt lub ustawienie adresu IP/MAC, co jest niezgodne z instrukcją producenta. Zalecane działania obejmują ponowną identyfikację modułu, sprawdzenie połączenia RS-232 między modułem a centralą oraz odczyt adresu IP/MAC z manipulatora. Próby ręcznego przypisania adresu IP przy współpracy z administratorem sieci przyniosły częściowy sukces, jednak problemy z konfiguracją pozostają, wskazując na możliwe niezgodności lub błędy w oprogramowaniu centrali CA64 po aktualizacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA