ta instrukcja nie przydaje się z CA64 np.odczytaj z niej adres IP przydzielonego przez serwer za nic nie mogę tego znaleźć w menu i to jest zapewne podstawowy problem
niestety tak też próbowałem, nic z tego, ale......
podejżałem z administratorem sieci przydzielony adres IP z serwera z po wpisaniu działa, no już nie wiem co się dzieje ale coraz dziwniejsze problemy ostatnio z tym satelem,dziękuję za pomoc i rady
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji modułu ETHM-1 współpracującego z systemem GUARD64 w centrali CA64 po aktualizacji firmware. Podstawowym krokiem jest wywołanie funkcji identyfikacji manipulatorów, co pozwala na poprawne zainstalowanie i rozpoznanie urządzenia. Jednak pojawia się problem z konfiguracją adresu IP modułu ETHM-1, gdyż w menu centrali CA64 (zarówno w trybach użytkownika, administratora, jak i serwisu) brak jest pozycji umożliwiającej odczyt lub ustawienie adresu IP/MAC, co jest niezgodne z instrukcją producenta. Zalecane działania obejmują ponowną identyfikację modułu, sprawdzenie połączenia RS-232 między modułem a centralą oraz odczyt adresu IP/MAC z manipulatora. Próby ręcznego przypisania adresu IP przy współpracy z administratorem sieci przyniosły częściowy sukces, jednak problemy z konfiguracją pozostają, wskazując na możliwe niezgodności lub błędy w oprogramowaniu centrali CA64 po aktualizacji. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.