logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program który pokazuje ilość pobranych danych na 1 komp.

pinout 19 Lut 2006 11:45 2067 6
REKLAMA
  • #1 2321073
    pinout
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Mam podzielone neo na kilka kompów.
    Szukam takiego programu który pokazywał by mi ile ja sam pobrałem danych, na mój komputer.
    Programy które pokazują ilość limitu zużytego i pozostałego mnie nie interesują bo takowe już mam, tylko taki programik bymnie interesowal który wyświetla ile na mój komp było pobranych danych.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2321527
    pinout
    Poziom 16  
    topologia sieci gwieździsta, kilka kompów podpiętych skrętką do routera AD 2656. (Neo 512 stałe łącze)
    Ściągnąłem ten program DU Meter wersje 3.07, ale nie ma tam takiej opcji Network Interface Monitor, może dlatego że to jejt Trial, ale ściągam dodatek na p2p i coś cienko sie ściaga :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2321587
    x3rox
    Poziom 20  
    NetLimiter :)
  • #7 2348509
    pinout
    Poziom 16  
    ok, mam DU Meter 3.07 (full) i jest super właśnie o takie coś mi chodziło, pokazuje ilość ściągniętych danych w danym dniu, miesiącu, oraz ilość wysłanych danych, nawet to wszystko sumuje, pokazuje prędkość ściągania, wysyłania danych itd. itd. - super programik, polecam.
    Jakby ktoś chciał ten program to na pw i moge udostepnić albo odblokuje temat i umieszcze tutaj.

Dzięki za pomoc problem rozwiązany.
    Temat uważam za zamyknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu umożliwiającego monitorowanie ilości pobranych danych na pojedynczym komputerze w sieci lokalnej z podzielonym łączem Neo 512. Sieć miała topologię gwiazdy z kilkoma komputerami podłączonymi do routera AD 2656 za pomocą skrętki. Zaproponowano programy DU Meter oraz NetLimiter jako narzędzia do monitorowania transferu danych na poziomie interfejsu sieciowego. Wersja próbna DU Meter 3.07 nie posiadała pełnej funkcjonalności, jednak wersja pełna (3.07 full) spełniła oczekiwania, umożliwiając szczegółowe śledzenie ilości pobranych i wysłanych danych, prędkości transferu oraz sumarycznych statystyk dziennych i miesięcznych. Program DU Meter został polecony jako skuteczne rozwiązanie do monitorowania ruchu sieciowego na pojedynczym komputerze w sieci lokalnej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA