logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

vw passat 95r 1.9 tdi -problem z uruchomieniem auta-

emiloc 21 Lut 2006 14:55 2058 6
REKLAMA
  • #1 2329891
    emiloc
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Witam.
    Mam problem ze wspomnianym wyżej autem, nie chce się uruchomić.
    Z diagnozy Vagiem wychodzi usterka immo -546. Kabel transmisji danych, Pytanie moje jest czy ktoś miał podobny problem jak się go pozbyć, wątpie żeby nagle kabel się uszkodził bo auto ani nie bite a i stało to się nagle. Pozatym brak napięcia na elektrozaworze pompy - podanie tam napięcia również nie rozwiązuje problemu. Dziwne jest również to że auto kręci cały czas rozrusznikiem i nawet na chwile nie chce zaskoczyć, wiem że jak jest coś nie tak z immo to łapie na sekunde lub dwie i wtedy gaśnie, dlatego nie wiem czy szukać przyczyny w immo czy gdzie indziej??? Prosze o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 2330858
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 803
    Trzeba mu wpisać na nowo klucze.
  • REKLAMA
  • #3 2330935
    emiloc
    Poziom 15  
    czy na 100% problemem są klucze?
    Ja stawiał bym na przewód między cewką immo a puszką immo.
  • REKLAMA
  • #4 2331191
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 803
    Jeżeli na zaworze nie ma zasilania,prosiłeś o sugestie,przyczyn innych może być jeszcze kilkanaście.
  • #5 2331218
    emiloc
    Poziom 15  
    Podczas krecenia rozrusznikiem na elektrozaworze pojawia się napięcie...
    Chodzi mi konkretnie co ta usterka konkretnie oznacza tj. 00546-uszkodzony kabel danych(27-00 wartość sygnału nie możliwa) wydaje mi się żę chodzić tu musi o jakiś konkretny kabel... tylko który???
  • #6 2333332
    emiloc
    Poziom 15  
    Witam ponownie...
    Czy naprawde żaden z kolegów wcześniej nie spotkał się z tą usterką w VW ?
  • REKLAMA
  • #7 2468856
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    Ja się spotkałem. Właśnie u mnie zaczyna się taki cyrk, ale jestem przekonany, ze to fabryczne immo szaleje, bo wcześniej kilka razy zdarzało mu się odpalać na 1-2 sekundy i wygaszac silnik (typowy objaw usterki immo). I albo doczekam się na jakieś konkretne podpowiedzi albo RAUS IMMO z mojego łunochoda będzie ;-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy uruchomienia VW Passat 95r 1.9 TDI, gdzie diagnoza VAG wskazuje usterkę immo o kodzie 00546 – uszkodzony kabel transmisji danych (wartość sygnału niemożliwa). Auto nie odpala, rozrusznik kręci cały czas, brak napięcia na elektrozaworze pompy, a podanie zasilania bez efektu. Typowy objaw usterki immo to krótkie zapalenie silnika na 1-2 sekundy, po czym gaśnie, jednak w tym przypadku auto nie odpala nawet na chwilę. Sugerowane rozwiązania to ponowne zaprogramowanie kluczy lub sprawdzenie przewodu między cewką immo a modułem immo. Wskazano, że problem może być związany z fabrycznym immobilizerem, który może szaleć i powodować blokadę uruchomienia silnika. Wskazano również, że brak napięcia na elektrozaworze pompy może mieć wiele przyczyn, a usterka 00546 wskazuje na konkretny kabel danych wymagający diagnostyki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA