logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć lokalizację w usłudze RADAR sieci Era i zablokować namierzanie?

djharuss 23 Lut 2006 22:58 7763 5
REKLAMA
  • #1 2340234
    djharuss
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Wiatm.Mam taka sprawe.Wiem ze w sieci Era istnieje taka usluga jak radar.Pozwala ona okreslic innemu uzytkownikowi kdzie sie znajduje.Wydaje mi sie to bezprawne bo nie zycze sobie zeby ktos wiedzial gdzie jestem w danym momencie.czy wie moze ktos co zrobic aby nie dalo sie ustalic mojego polozenia?Prosze o odpowiedz!bardzo pilne...
  • REKLAMA
  • #2 2340288
    profesore
    Poziom 15  
    Ocena: 28
    niezabardzo wiem oco ci chodzi bo mało danych podałeś a dokładnie czy ktoś cie inwigiluje z rodziny i sie chcesz zbuntować czy masz zamiar uciec z pola widzenia nadajnikom ery:)
    to drugie raczej niedowykonania chociaz jak pomysleć to jest sposób:.. wyłączyc komórke i wyjąć bat,
    co do pierszego sposobu ucieczki przed wścibskimi to na ta usługę musisz sie sam zgodzic wysyłajac sms ze swojej komórki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2340299
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 233
    to nie dziala tak ajk myslisz.
    ja chcialem zobaczyc gdzie jest kolega, wyslalem sms'a i zaraz przysla mi odpowiedz ze kolega nie zgdadza sie na podanie pozycji.
    po ptakach
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2340307
    profesore
    Poziom 15  
    jak napisałem juz wyżej ale ta usługa i tak jest mało precyzyjna w dodatku jak ma sie w miescie jeden nadajnik :) no to gdzie może być nasz szukany jak nie w okolicy tego nadajnika :)
  • REKLAMA
  • #5 2340320
    djharuss
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Mam powody bo nie chce aby niektore osoby wiedzialy gdzie sie znajduje w damym momencie ;) (tak to jest z kobietami) :) Sprubuje z bateria :) zobaczymy jaki bedzie efekt.Dziejuje za szybka odpowiedz.Pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

No tak wlasiwie nie pokaze dokladnie miejsca moje go pobytu!Ale z tego co era pisze "W odpowiedzi na zapytanie lokalizujący otrzymuje nazwę najbliższej komórki w sieci PTC, np: 602801124 znaleziony w Centrum Handlowym Reduta Warszawa" wiec niby dokladnie ale wydaje mi sie ze w warszawie tylko tak dokladnie pokazuje :)
  • #6 2340492
    profesore
    Poziom 15  
    podobna bzdure wymyslili w plusie ot taka kasowa naciagaczka na smsy o których ludzie myśla ze sa tajnymi agentami 007 bond i kazdego znajdą , do wyśledzenia komórki trzeba mieć dobrysprzet oj dobry
REKLAMA